Article image

Redaksjonen tipser: Barnefilmer

Perfekt underholdning til høstferien!


Den lille prinsen

Basert på boken med samme navn! Fra regisssøren av Kung Fu Panda kommer Den lille prinsen. En historie om vennskap, mot og å våge seg ut i det ukjente.

En liten jente lever i en veldig voksen verden sammen med sin mor, som gjør alt hun kan for å forberede datteren på voksenlivet. Jenta blir etterhvert kjent med sin smågale nabo, Flyveren, som introduserer henne til en ny og spennende verden, full av eventyr og lek: den lille prinsens verden. Et univers hvor alt kan skje, om man våger å reise ut i det ukjente.

 

Nelly Rapp - Monsteragent

Nelly og hennes hund London skal tilbringe høstferien hos Nellys onkel Hannibal. Men det viser seg at Hannibal ikke lever det stille og rolige liv som Nelly trodde. Han er monsteragent! Nelly er snart omgitt av vampyrer, spøkelser, varulver og Frankenstein-monstre, og hun trekkes inn i et nervepirrende eventyr, hvor alt hun tidligere trodde på settes på prøve.
 

Milo: Månens vokter

I en magisk verden blir Milo, en rampete faun, valgt som vokter av månen. Men på hans aller første dag som vokter klarer han å miste den. En underjordisk demon utnytter seg av Milos katastrofale start som vokter, og stjeler solen. Uten månen og solen finnes det ingen balanse. Sammen med Solar, solens vokter, og Glimt, reiser Milo ut på en spennende og utfordrende reise for å vinne tilbake det de har mistet. 

 

H for happy

Candice er en tolv år gammel jente med ubegrenset optimisme og et unikt syn på verden. Hun er inspirert av den merkelige nye gutten på skolen, og satser på å reparere sin ødelagte familie - uansett hva det krever.

 

Knerten og sjøormen

Noen har sett en sjøorm i fjorden, og Blegen trenger hjelp til å finne den. Men Knerten er skeptisk til både Eddy og Blegen. Sjøormer tror han ikke på, og Eddy forstyrrer den planlagte svømmeopplæringen. Når Lillebror vil på sjøormjakt vil ikke Knerten være med, for Knerten vil ha Lillebror for seg selv. Men hva om sommeren med Eddy blir tre ganger så gøy? Og hva om de klarer å hjelpe Blegen med å bevise at sjøormen faktisk finnes? 

Sammen legger de ut på en spennende jakt som gjør sommerferien til deres mest eventyrlige noensinne.

 

Kule kidz gråter ikke

Sterk, norsk barnefilm om fotballjenta Anja som blir alvorlig syk. 

Anja er tøff, kjapp i replikken, og elsker fotball. Hun gleder seg til både leirskole og fotballturnering med skolen, men ting blir plutselig snudd på hodet når Anja får beskjed om at hun har kreft. 

Selv om dette ikke er en typisk trist film om kreft skal det godt gjøres å være helt tørr i øyekroken når filmen er over. 

 

Løvetannbarn

En fin film som tar opp de tunge temaene samtidig som den snakker barnas språk.

En liten gutt mister moren, og står helt alene. Han finner likevel nye venner, politimannen Raymond er en av dem. Han følger ham til et nytt hjem, der han møter mange andre barn i samme situasjon. Uansett, Raymond hjelper til, og han finner tillit, kjærlighet og venner. Og lærer å stole på andre, men det er ikke lett!

 

Pippi Langstrømpe 

Hele den originale TV-serien om verdens sterkeste jente!

Serien er delt opp i seks deler som varer en times tid. 

Perfekt regnværsaktivitet for barna (og egentlig alle som vil mimre litt tilbake til barndommen!)

Psst: Vi har også mange andre filmer basert på de kjære bøkene til Astrid Lindgren. Se hele samlingen her!
 

Karsten og Petra 

Da den første filmatiseringen av Tor Åge Bringsværds kjente barnebøker, Karsten og Petra blir bestevenner, kom på kino i 2013 ble det umiddelbar suksess. Siden den gang har det kommet en rekke Karsten og Petra-filmer. 

På Filmoteket kan du se Karsten og Petra blir bestevenner, Karsten og Petra på vinterferie, Karsten og Petras vidunderlige jul, Karsten og Petra på skattejakt, Karsten og Petra lager teater og Karsten og Petra på safari. 

 

Jørgen + Anne = sant

Det er noen voksne som ikke tror man kan bli forelsket når man bare går i femte klasse. Men det kan man. Ti år gamle Anne har aldri tenkt på forelskelse før Jørgen begynner i klassen. Men det er ikke bare Anne som er forelska i Jørgen, også klassens mest populære jente Ellen. 

Filmen er basert på en av Norges mest populære barnebøker, Jørgen+Anne = sant (1984), av Vigdis Hjorth. Den fikk femmere av et samlet norsk kritikerkorps, og er en varm barnefilm for hele familien.

 

Oskars Amerika

Noe motvillig tilbringer ti år gamle Oskar sommerferien på gården til bestefaren. Sommeren skal likevel vise seg å bli innholdsrik når han møter Levi som bor i nærheten med den nærsynte hesten sin. Sammen legger de en vill plan om å ro til Amerika.

Med kjente norske navn som Jørgen Langhelle, Bjørn Sundquist og Marie Blokhus. 

 

Albert Åberg 

Hele den gode gamle serien om Albert Åberg.

Albert Åbert er en liten, ganske vanlig gutt, som bor sammen med pappaen sin. Stor er han ikke. Heller ikke sterk. Og sloss vil han i hvert fall ikke! Han er glad og litt rampete, men kan også bli sint, misunnelig og mørkredd. Albert har en oppdiktet venn som heter Skybert, som bare Albert kan se. 

 

Paddington 

Den lille, duffelcoat-kledde bjørnen, Paddington, kommer til London fra Peru, for å finne seg et nytt hjem. Ensom og forlatt sitter han på Paddington stasjon, med en lapp rundt halsen: ”Vær så snill å ta hånd om denne bjørnen. Tusen takk!”.

Det blir familien Brun som finner ham, og etter overtalelser går herr Brun med på å ta den med hjem. Livet deres blir aldri det samme igjen med Paddington i huset.

Vi har også Paddington 2 her på Filmoteket. Begge filmene har norsk tale! 

 

Dyrene i Hakkebakkeskogen 

En fortelling de fleste kjenner! Basert på Thorbjørn Egners klassiker med samme navn, får man i denne animasjonsfilmen bli med til Hakkebakkeskogen der man møter Klatremus og vennene hans, og ikke minst skumle Mikkel Rev. 

 

Antboy

Antboy er en dansk barnefilm som fikk god omtale i hjemlandet og ble kåret til årets beste barne- og ungdomsfilm av Danmarks Filmakademi. 

12-år gamle Pelle Nørhmann har tilfeldigvis blitt bitt av en maur, og oppdager etter dette at han har fått dens styrke og egenskaper. Med hjelp fra sin eneste venn, tegneserie-nerden Wilhelm, skaper Pelle en hemmelig identitet, nemlig superhelten Antboy.

Antboy ble en suksess i Danmark, og det har blitt laget flere filmer om Antboy i ettertid. Både toeren og treeren finner du også på Filmoteket! 

 

Den store stygge reven

Den som tror at det er rolig og fredelig på landet tar feil. Her finner du nemlig spesielt hissige dyr; en rev som tror han er en kylling, en kanin som jobber som stork, og en and som vil bli julenisse! Hvis du er på landet på ferie, kjør forbi dette stedet!

 

Kule Kryp 

I en av skogens stilleste kroker, i restene etter en piknik, utkjempes en hensynsløs kamp mellom rivaliserende maurkolonier. De vil alle ha det samme: kontrollen over en boks gjenglemte sukkerbiter.

Kule Kryp er en spennende og morsom film for hele familien. Vi har også Kule Kryp 2 på Filmoteket. 

 

Se alle barnefilmer her! 

 

Published: 09/07/2020   Last updated: 05/10/2023