Screen
Poster

Jørgen + Anne = sant

83 minutter 2010 6,8

Det er noen voksne som ikke tror man kan bli forelsket når man bare går i femte klasse. Men det kan man. 

Ti år gamle Anne Lunde har aldri brydd seg om forelskelse. Inntil hun møter den nye gutten i klassen, Jørgen Ruge. I tillegg har han flyttet inn i det forlatte og mystiske Helgahuset. Et hus som rommer mange hemmeligheter og et rykte om at Helga ble murt inn i veggen av sin egen far fordi hun gjorde alt, og mye hun ikke burde, for kjærligheten.

Situasjonen tilspisses når skolens peneste jente også forelsker seg i Jørgen Ruge. Og i motsetning til Anne har Ellen verdens lengste, vakreste hestehale, alltid pene, rene klær og jobb som skuespiller i en reklamefilm på TV. Men Anne har bestemt seg. Oddsene er kanskje ikke på hennes side, men Jørgen Ruge skal bli hennes kjæreste, ikke Ellens.

Inspirert av historien om Helga som gjorde alt for kjærligheten bestemmer Anne seg for å ta opp kampen om Jørgen Ruge. Når det gjøres i kjærlighetens navn er alt lov, eller?

Filmen er basert på en av Norges mest populære barnebøker, Jørgen+Anne = sant (1984), av Vigdis Hjorth. Jørgen + Anne = sant fikk femmere av et samlet norsk kritikerkorps, og er en varm barnefilm for hele familien.

Filmen er ikke tilgjenglig for avspilling utenfor Norge
Kategori: Spillefilm
Sjanger: Barnefilm, romantikk
Skuespillere: Maria Annette Tanderø Berglyd, Otto Garli, Aurora Bach Rodal, Vilde Fredriksen Verlo, Silje Breivik, Terje Rangnes
Regi: Anne Sewitsky
Produsent: Teréz Hollo-Klausen
Produksjonsselskap: Cinenord Kidstory
Manus: Kamilla Krogsveen
Land: Norge
Språk: Norsk