Screen
Poster

Sun Children

99 minutter 2020 7,1

12 år gamle Ali og hans tre venner bor på gata i Iran. De jobber alle hardt for å overleve og forsørge familiene. Så får Ali sitt livs sjanse. Han blir betrodd å finne en skjult skatt under jorden..

Når de prøver å få tak i skatten, støter de umiddelbart på et stort problem. Den er begravd under den lokale kostskolen, og der er det ingen adgang for uvedkommende. For å kunne få tak i skatten, må de begynne på skolen. Og der tolereres ingen unnasluntring. For å få være der lenge nok til å få gravd ut skatten, er de ikke bare nødt til å være innskrevet. De må også prestere akademisk..

Regissør Majid Majidi er ikke fremmed for å lage film om fattige barn i Iran. Hans film Himmelens barn (1997) var den første iranske filmen som ble nominert til Oscar, og er den 138. høyest vurderte filmer noensinne på IMDB. For å få Sun Children mest mulig ektefølt, har han faktisk plukket ut skuespillere til rollene blant ekte gatebarn i Iran. Etter 4000 auditioner landet han til slutt på den fantastiske rollebesetningen i Sun Children

Filmen er ikke tilgjenglig for avspilling utenfor Norge
Kategori: Spillefilm
Sjanger: Drama
Skuespillere: Roohollah Zamani, Ali Nassirian, Javad Ezati, Tannaz Tabatabaei
Forfatter: Alireza Abedizadeh
Regi: Majid Majidi
Produsent: Amir Banan, Majid Majidi
Musikk: Ramin Kousha
Manus: Nima Javidi, Majid Majidi
Land: Iran
Språk: Persisk