Screen
Poster

Så som i Himmelen

132 minutes 2004 7.5

Det svenske dramaet om dirigenten som trekker seg tilbake og tar over det lokale koret i sin bardoms by er sett av 1,3 millioner i Sverige og er nominert til Oscar for beste utenlandske film.

En internasjonalt fremgangsrik dirigent avbryter dramatisk sin karriere og trekker seg ensomt tilbake til sin barndoms by i Nord-Sverige. Det går ikke lang tid før det lille samfunnet får vite om det. Han blir spurt om å komme for å høre på det lokale koret som øver i samfunnshuset hver torsdag. Han har vanskelig for å si nei, for det eneste de ønsker er jo bare at han skal stikke innom en gang, og kanskje gi dem noen gode råd. Han bestemmer seg, og etter dette blir ingen ting som før i den lille byen. Koret utvikler seg og vokser. Han får venner og fiender. Og ikke minst, han møter kjærligheten.

I hovedrollen som dirigenten Danien Daréus møter vi Michael Nyqvist. En av Sveriges mest suksessfulle mannlige skuespillere, kjent fra filmer som Tilsammans (2000), Grabben i graven brevid (2002) og Smala Sussie fra 2003.

The film is not playable outside of Norway
Category: Feature Film
Genre: Drama, romance, musical
Actors: Michael Nyqvist, Frida Hallgren, Helen Sjöholm, Lennart Jähkel
Director: Kay Pollak
Producer: Anders Birkeland, Göran Lindström
Company: Sonet, GF Studios
Script: Kay Pollak
Country: Sweden
Language: Swedish