Article image

Movie tips: Feel-Good Movies

Kom i humør med disse feelgood-filmene!

 

Fisherman's Friends

Et lunt, humoristisk drama av beste engelske sort.

Dette er en historie basert på faktiske hendelser om shanty-koret som gikk fra å opptre på brygga i idylliske Port Isaac i Cornwall til utsolgte konsertlokaler og en gullkantet platekontrakt. 

Filmen forteller hvordan Danny, som jobber på et plateselskap, tilfeldig hører dem synge og bestemmer seg for at han vil utgi dem på plate. Men det skal vise seg at å signere ti røffe fiskere er lettere sagt enn gjort. Danny må bli i landsbyen en god stund og blir samtidig introdusert til noe nytt: Det hyggelige livet i en søvnig fiskerlandsby og nye bekjentskaper, som den sjarmerende Alwyn og hennes sta far, Jim.


En ny vår

En feelgood-film med Morgan Freeman i hovedrollen, av Rob Reiner – regissøren av “Nå eller aldri”, “Da han møtte henne”, “Ryktet går”, “Et spørsmål om ære”, “Spinal Tap”, “Førstekoneklubben” & “Misery”.

I et forsøk på å komme i kontakt med sitt eget talent, flytter den rullestolbundne forfatteren Monte Wildhorn til en småby på landet. Her blir han kjent med en alenemor og hennes tre barn, som hjelper ham med å gjenoppdage sin lidenskap som forfatter.

 

Idol

Gjør deg klar for noe så sjeldent som en feelgood-film fra Gaza!

Vi møter 10 år gamle Mohammad og hans 12-år gamle søster Nour, som har et sterkt bånd både som søsken og gjennom en felles lidenskap til musikk. De innser begge at Mohammad er et fantastisk sangtalent. Som mange ungdommer drømmer Mohammad om å bli en stjerne, og utrolig nok klarer han å rømme fra Gaza og til en audition av det populære talentshowet arabiske ''Idol'' i Kairo.

Idol er et inspirerende drama basert på den sanne historien om Mohammad Assaf. Assaf er i dag en veletablert stjerne over hele verden, er FN-ambassadør, men han må fremdeles ha spesialtillatelse for å komme inn og ut av Gaza.

 

Postmannen

Velkjent feelgood-drama fra 1995 som ble nominert til fem Oscar-priser, inkludert beste film, beste mannlige hovedrolle og beste regissør.

Når den berømte dikteren Pablo Neruda rømmer fra regimet i Chile til en liten italiensk øy, forandres livet til den unge fiskeren Mario. Neruda mottar store mengder post, og for å takle den økte belastningen må Mario hjelpe den vanlige postbudet på øya.

Mario har ikke mye utdannelse, men begynner snart å like poesi, og et vennskap begynner å utvikles mellom ham og dikteren. Når Mario forelsker seg i Beatrice, som jobber på øyas eneste kafé, innser han at poesi kan hjelpe ham med å uttrykke hvordan han føler om henne.

 

Pride

Britisk lykkepille av fineste kvalitet!

1984, den britiske gruvestreiken har dratt ut tiden. For arbeiderne i byen Dulais i Wales begynner den økonomiske situasjonen å bli desperat. Men løsningen kommer fra uventet hold. En gjeng Londonbaserte gay-aktivister bestemmer seg for å hjelpe til og årets mest sjarmerende kulturrock er et faktum.

 

Yao

Yao, en ung gutt som elsker eventyr, stikker fra landsbyen sin i nordlige Senegal for å dra til Dakar og møte helten sin, Seydou Tall. Den berømte franske skuespiller, som er på besøk i sitt hjemland, blir overveldet av Yaos entusiasme og beslutter seg for å følge ham hjem. Men i Senegal går ikke tingene alltid som planlagt og på deres underholdende reise tilbake til Yaos landsby, innser Seydouat turen bringer ham i kontakt med sine egne røtter – på godt og vondt.

Yao er et stykke filmatisk mindfullness, som viser deg at det er først når de stopper opp og virkelig tar verden og menneskene du møter på din vei innover deg, og slipper tanken på å alltid skulle være et skritt foran i livet, at du fullt og helt vil finne ro og lykke.

 

The Peanut Butter Falcon

Komediedramaet The Peanut Butter Falcon er historien om 22-årige Zak, som har downs syndrom, men som samtidig drømmer om å bli en profesjonell wrestler. Og er villig til å følge drømmen uansett odds.

Da ingen har tro på ham velger Zak å rømme hjemmefra for å forfølge drømmen sin. Ved en tilfeldighet treffer han Tyler (Shia LaBeouf), en småkriminell, bitter og sint fyr på flukt fra politiet. Tyler blir Zaks usannsynlige trener og allierte – og den eneste som ser Zak for mer enn handikappet sitt. Sammen prøver de å oppfylle Zaks drømmer.

 

Driving Miss Daisy

Oscar-vinnende klassiker fra 1989.

Den sta gamle, jødiske enken frøken Daisy lever et stille og fredelig liv, og motarbeider enhver endring. Sønnen Boolie insisterer på at hun trenger en sjåfør og ansetter den ydmyke Hoke, spilt av Morgan Freeman. Daisy aksepterer den nye medarbeideren under protester, men under deres turer i bilen begynner et dypt vennskap å vokse.

 

My Summer In Provence

Feelgood fra den franske landsbygda med Jean Reno i hovedrollen.

Paul lever et fredelig liv og elsker olivendyrking i det drømmeaktige og vakre Provence. Men stillheten får en brå slutt når hans barnebarn uventet kommer fra Paris.

 

Kopps

Skrullete svensk komedie fra Josef Fares.

Kopps er en komedie som utspiller seg i en liten svensk småby. I historien møter vi en gjeng arbeidskamerater på den lokale politistasjonen. Det har ikke skjedd noe alvorlig kriminalitet her de siste ti årene, og politistasjonen står i fare for å legges ned. Da bestemmer politibetjentene seg for å ta grep.

 

Som en dans

Da husmoren Sandra, som har vært gift med en rik mann i 40 år, oppdager at mannen har et forhold til bestevenninnen hennes, flytter hun inn hos sin bohem-søster i London. Sandra blir motvillig med søsteren på et dansekurs, hvor hun skritt for skritt finner tilbake til seg selv og åpner opp for en ny romanse.

 

Se alle filmene under her!

 

Published: 03/01/2022   Last updated: 12/07/2023