Screen
Poster

Idol

98 minutter 2015 6,7

Gjør deg klar for noe så sjeldent som en feelgood-film fra Gaza. Idol minner oss alle om at drømmer er verdt å leve for.

Filmen skildrer oppveksten på Gazastripen med både gleder og sorger. Og med fantastisk musikk!

Vi møter 10 år gamle Mohammad og hans 12-år gamle søster Nour, som har et sterkt bånd både som søsken og gjennom en felles lidenskap til musikk. De innser begge at Mohammad er et fantastisk sangtalent. Som mange ungdommer drømmer Mohammad om å bli en stjerne, og utrolig nok klarer han å rømme fra Gaza og til en audition av det populære talentshowet arabiske ''Idol'' i Kairo.

Mohammad går til finaleomgangene og må konfrontere egen frykt for å ta kontroll over sin skjebne, noe som bringer håp og glede til mennesker som til daglig lever i bunnløs fortvilelse og desperasjon.

Idol er et inspirerende drama basert på den sanne historien om Mohammad Assaf. Assaf er i dag en veletablert stjerne over hele verden, er FN-ambassadør, men han må fremdeles ha spesialtillatelse for å komme inn og ut av Gaza.

Filmen er ikke tilgjenglig for avspilling utenfor Norge
Originaltittel: Ya tayr el tayer
Kategori: Spillefilm
Sjanger: Barnefilm, drama, biografi, musikk
Skuespillere: Nadine Labaki, Ahmed Al Rokh, Saber Shreim, Tawfeek Barhom, Abdelkarim Abu Baraka, Ahmad Qassim, Hiba Atallah, Qais Atallah
Regi: Hany Abu-Assad
Produsent: Tiziana Sousou, Ali Jaafar, Amira Diab
Produksjonsselskap: Seville Intl., Mezza Terra Media, 03, Majdal Films
Foto: Ehab Assal
Musikk: Habib Shehadeh Hanna
Manus: Hany Abu-Assad
Land: Palestina
Språk: Arabisk