Screen
Poster

The Idol

98 minutes 2015 6.7

Gjør deg klar for noe så sjeldent som en feelgood-film fra Gaza. Idol minner oss alle om at drømmer er verdt å leve for.

Filmen skildrer oppveksten på Gazastripen med både gleder og sorger. Og med fantastisk musikk!

Vi møter 10 år gamle Mohammad og hans 12-år gamle søster Nour, som har et sterkt bånd både som søsken og gjennom en felles lidenskap til musikk. De innser begge at Mohammad er et fantastisk sangtalent. Som mange ungdommer drømmer Mohammad om å bli en stjerne, og utrolig nok klarer han å rømme fra Gaza og til en audition av det populære talentshowet arabiske ''Idol'' i Kairo.

Mohammad går til finaleomgangene og må konfrontere egen frykt for å ta kontroll over sin skjebne, noe som bringer håp og glede til mennesker som til daglig lever i bunnløs fortvilelse og desperasjon.

Idol er et inspirerende drama basert på den sanne historien om Mohammad Assaf. Assaf er i dag en veletablert stjerne over hele verden, er FN-ambassadør, men han må fremdeles ha spesialtillatelse for å komme inn og ut av Gaza.

The film is not playable outside of Norway
Original title: Ya tayr el tayer
Category: Feature Film
Genre: Kids, drama, biography, musical
Actors: Nadine Labaki, Ahmed Al Rokh, Saber Shreim, Tawfeek Barhom, Abdelkarim Abu Baraka, Ahmad Qassim, Hiba Atallah, Qais Atallah
Director: Hany Abu-Assad
Producer: Tiziana Sousou, Ali Jaafar, Amira Diab
Company: Seville Intl., Mezza Terra Media, 03, Majdal Films
Photo: Ehab Assal
Music: Habib Shehadeh Hanna
Script: Hany Abu-Assad
Country: Palestine
Language: Arabic