Article image

Movies of the week // Week 10

Disse nypubliserte filmene bør du se denne uka.

 

Far From Men

Algerie, 1954. Den idealistiske fransklæreren Daru blir beordret, under krigen i Algerie, å eskortere en fange anklaget for mord til nærmeste fengsel. Reisen blir både lang og utfordrende og de to mennene forfølges av arabiske ryttere og hevngjerrige nybyggere. De tvinges til å stå sammen i en kamp for felles frihet, noe som gjør at de knytter uventede og sterke bånd, som blir satt på prøve når Daru skal overgi Mohamed til myndighetene.

Viggo Mortensen har hovedrollen i denne franske filmen.

Fun fact: Han kan snakke syv språk! I filmen Everybody Has a Plan snakker han for eksempel spansk. 

Sjekk ut denne artige snutten på YouTube for å se hvor godt språkøre han har.

 

Gloria Mundi

En familie samles for å feire fødselen til babyen Gloria, men til tross for gleden sliter de små foreldrene med å få endene til å møtes.

Gloria Mundi er et inderlig familiedrama om kjærlighet og sosial klasse, som foregår i dagens Marseille. Etter de anerkjente filmene The Snows of Kilimanjaro og The House by the Sea, kommer regissøren Robert Guédiguian igjen med sin lojale rollebesetning.

 

John Lewis: Good Trouble

I over 60 år kjempet John Lewis mot rasediskriminering. Først i borgerrettighetsbevegelsen på 50-tallet – han var med og organiserte den legendariske protestmarsjen mellom Selma og Montgomery – og i senere år i Representantenes hus i til sin død i 2020. John Lewis har vært et talerør for de svake og de utsatte, og har kjempet side om side med både Martin Luther King Jr. og Barack Obama.

Good Trouble forteller hans historie gjennom politiske giganter som Hilary Clinton, Elijah Cummings, Beto O’Rourke og selvsagt John Lewis selv.

 

The Golem

I middelalderens Europa ble jødene utsatt for forfølgelse og innlosjert i slumkvarter i storbyene. I en av Prahas ghettoer skulpterer rabbineren Judah Loew en skapning av leire og blåser liv i denne gjennom en magisk formel – Der golem, skapt for å beskytte den jødiske befolkningen.

The Golem er et av de tidlige eksemplene på tysk ekspresjonisme og har hatt et stor innflytelse på skrekksjangeren i over hundre år nå.

 

In the Mood for Love

Hongkong i 1962. Chow og Su flytter samtidig inn i samme bygning. Ektefellene deres etterlater dem ofte til seg selv, så de omgås hverandre i stedet. Når de så begynner å mistenke at ektefellene er utro, styrkes båndet mellom dem. Men de er fast bestemt på ikke å utforske forholdet ytterligere, for ikke å gjøre seg skyldig i samme form for svik.

In the Mood for Love er et vakkert drama om et blomstrende vennskap og det å finne trøst i hverandre, filmet med Wong Kar-wais ikoniske og unike følsomhet. Filmen dukker stadig opp på topplistene til både kritikere og filmskapere, og den ble kåret til beste film i Cannes i 2000.

Filmen er blant annet nummer 238 på IMDb sin liste over de 250 beste filmene gjennom tidene.

 

Postmannen

Når den berømte dikteren Pablo Neruda rømmer fra regimet i Chile til en liten italiensk øy, forandres livet til den unge fiskeren Mario. Neruda mottar store mengder post, og for å takle den økte belastningen må Mario hjelpe den vanlige postbudet på øya.

Mario har ikke mye utdannelse, men begynner snart å like poesi, og et vennskap begynner å utvikles mellom ham og dikteren. Når Mario forelsker seg i Beatrice, som jobber på øyas eneste kafé, innser han at poesi kan hjelpe ham med å uttrykke hvordan han føler om henne.

Postmannen ble først utgitt i 1995 og ble nominert til fem Oscar-priser, inkludert beste film, beste mannlige hovedrolle og beste regissør.

 

Se alle nypublisere filmer her!

 

Published: 12/03/2021   Last updated: 12/03/2021