Article image

Get a taste of Christmas

Er det innafor å tjuvstarte julen nå? Vi mener det!

 

Disse julefilmene kan du se på Filmoteket nå:

 

Pippi feirer jul

Hvem har vel ikke sett Pippi, Tommy og Annika løpe nedover de idylliske gatene på Røros i jula før? Vil du ikke vente helt til julaften kan du se episoden her allerede nå! 

 

Anywhere But Home

Se Vince Vaughn og Reese Witherspoon i rollene som Brad og Kate. Ingen digger juleferiene mer enn dem. Hvert år finner Brad og Kate på den ene løgnen verre enn den andre for å slippe å feire jul med sine familier. Denne julen er planen å reise til varmere strøk, men et kraftig uvær sørger for at alle flyene innstilles. Når de i tillegg blir intervjuet på riksdekkende TV om innstillingene, så har de ikke noe valg. Dette året blir det familiejul, og før de vet ordet av det har de invitasjoner fra samtlige av de fire fraskilte foreldrene.

 

Pitbullterje

En ganske annerledes ungdomskomedie om hva som skjer når noen stikker kjepper i jula!

Jim er 12 år, men på en måte mye eldre. På skolen er han minst i klassen, og tvinges til å kjøpe øl og røyk og arrangere fester i garasjen. Hjemme er det annerledes. Der er han far i huset, og tar vare på moren sin, som har forskanset seg under dyna med opptak av månelandingen på VHS og nekter å gå ut.

Juleforberedelser ute og hjemme gjør at Jim får merke hvor vanskelig det er å være både stor og liten på samme tid. Så begynner det en ny gutt i klassen, og Jim får vennen han ikke vil ha: Terje. Pitbullterje. For første gang i livet, og på en helt annen måte enn han hadde tenkt seg, må Jim forholde seg til noe så enkelt og vanskelig som en venn.

 

Mer moro i Bakkebygrenda

Kanskje ikke en ren julefilm, men første halvdel er så stappet full av snø, sleder og koselig svensk julefeiring at den måtte med på julelisten vår. 

 

A Bad Moms Christmas

A Bad Moms Christmas følger våre tre lite verdsatte og overbelastede mødre når de gjør opprør mot julens utfordringer og forventninger. Og som om ikke det å lage den perfekte julen for familien ikke var vanskelig nok, må de gjøre det mens de har besøk av, og må oppvarte sine egne mødre. Kan de komme sine egne mødre enda nærmere?


Jul i Mummidalen

Mummitrollet vil ikke gå i dvale! Han ønsker å utforske vinteren og ikke minst: Julen!

Denne vinteren er ekstraordinær; Mummitrollet bestemmer seg for å holde seg våken for å utforske vinteren i stedet for å ha sin vintersøvn som vanlig. Og han finner ut at vinteren er helt annerledes enn han hadde forestilt seg... Og hvem er denne Julen som han hører skal komme?


En underbar jävla jul

27 år gamle Simon og Oscar har vært sammen i tre år. Sammen med deres gode venninne Cissi, har de kjøpt ett hus i Bromma. Hele huset har et stort behov for renovering, men det er ett rom som har blitt satt som første prioritet. Barnerommet. Det står allerede ferdig ettersom Cissi er 9 måneder på vei. Men hvem er faren til barnet? Det kan være enten Oscar eller Simon. Sammen skal trioen skape en familie.

I nesten ett år har de holdt dette hemmelig for familiene deres, men nå kan de ikke vente lengre. Hemmeligheten må frem. Og hvilket tidspunkt passer vel bedre å fortelle nyheten enn dagen der alle familiene er samlet. Nemlig på selveste juleaften! Dagen da alle skal elske hverandre og være snille mot hverandre.


Julenissens datter

På Grønland bor 12 år gamle Lucia med foreldrene sine Claudia og Julius. Lucia går til International Santa Claus School. Hun har aller mest lyst til å bli julenisse, men det kan hun ikke for det er bare guttene som får gå i julenisseklassen.Det synes Lucia er urettferdig, men hennes far Julius mener hun må følge tradisjonene og bli nissekone, akkurat som sin mor.

Når Lucia fortsetter å protestere, gir Julenisseskolen henne en sjanse til å bevise at hun kan bli en like god nisse en som guttene. Hun må oppfylle menneskegutten Alberts største juleønske: At faren hans skal bli frisk for han lider av en mystisk sykdom. Da det går opp for Lucia at Alberts far har blitt smittet av den onde Krampus, forstår hun at hun må løse en nesten umulig oppgave - hun blir nødt til å finne Krampus for at Alberts far skal ha en sjanse. Nå starter et forrykende juleeventyr som går over berg og dal da Lucia reiser ned til Danmark for å jakte på Krampus.

 

Karsten og Petras vidunderlige jul

Karsten og Petra gleder seg til jul! Men vil julenissen besøke Petra i år, eller vil han legge gavene utenfor døra, som han pleier? Dette er den tredje barnefilmen om de to bestevennene Karsten og Petra, basert på Tor Åge Bringsværds populære bøker. Denne gangen skal våre venner feire jul, noe begge gleder seg til.

 

Se alle julefilmer under her!

 

Published: 19/11/2020   Last updated: 19/11/2020