Movies of the week // Week 26
Alt fra Woody Allen-romantikk til satanisme-dokumentar blant ukas filmer.
Noe for enhver smak blant ukas filmer.
Woody Allens siste film med stjerner som Timothée Chalamet og Selena Gomez i rollene.
A Rainy Day in New York forteller historien om to studenter og kjærester, Gatsby (Timothée Chalamet) og Ashleigh (Elle Fanning), med planer om en romantisk helg for to i New York City som blir knust like fort som solskinn kan snu til en skur. De to kommer snart fra hverandre, og begge opplever en rekke tilfeldige møter og morsomme eventyr på egenhånd.
I løpet av en dag med drømmer og duskregn i New York oppdager Ashleigh at hun kanskje ikke var den hun trodde hun var, og Gatsby må sanne at enda du bare lever en gang, er en gang nok hvis du finner den rette.
Er du klar for litt classic Woody Allen-stil, bare med millenials som hovedkarakterer, er dette filmen for deg.
Spennende thriller med Russel Crowe og Elizabeth Banks i hovedrollene.
Livet smiler til John Brennan (Crowe) inntil hans kone Laura (Banks) blir arrestert for et mord hun nekter for å ha begått. Han er sikker på at hun er uskyldig og at retten vil frigi henne. Men retten ser bare på bevis og vitners uttalelser - og hun blir dømt til 20 år i fengsel.
Tre år inn i konas soning sliter John med å holde familien samlet. Han har eneansvar for sønnens oppdragelse og en jobb som krever mye av ham. Samtidig går alle hans resterende krefter med til å få Laura frikjent. Når alt er som mørkest, når hans siste ankemulighet svinner hen og kona blir suicidal ser han kun en løsning: Med alt å tape bestemmer John seg for å få sin store kjærlighet ut av fangenskap. Nitidig setter han seg ned for å legge rømningsplanen.
Perfekt thriller for en fredagskveld!
En varm og fin dokumentar om mennesker, kunst og alt imellom.
JR er en 33 år gammel grafittikunstner, og Agnès er er en nesten nitti år gammel filmlegende. I Faces, Places legger de sammen ut på en road trip langs landeveien i Frankrike, i JRs magiske buss, som produserer gedigne trykk fra bilder de tar av folk de treffer på sine vandringer.
Han ser verden gjennom mørke solbriller, hun holder på å bli ufrivillig blind. Begge har likevel skarpe blikk for historiene som ligger gjemt i de mange portrettene de skaper – portretter som stilles ut på vegger i de franske landsbyene de besøker. Men denne dokumentaren er mer enn en reise gjennom sjarmerende landsbyer, det er også en reise inn i de to kunstnernes egne liv.
Det er en varm og ektefølt skildring av mennesker som kommer og går, vennskap som skapes og brytes, og av tilfeldige møter som kan prege oss for alltid.
Vant blant annet Independent Spirit Award for beste dokumentar 2018. Ble også Oscarnominert for beste dokumentar 2018.
Norsk kvalitetsdrama filmet i eksotiske omgivelser med kjente skuespillere som bl.a. Line Verndal, Henrik Rafaelsen, svenske Lena Endre og australske Bryan Brown.
Sonia reiser med barna fra Norge til Trinidad, hvor ektemannen Jo er utstasjonert i oljebransjen. Overgangen fra en norsk 70-tallshverdag, til et liv som oljehustru på en tropisk øy i Karibia er både spennende og uvant. Men når Sonia oppdager at Jo har vært utro, prøver hun først å holde fasaden. Med et vaklende ekteskap, uten noen å vende seg til, mestrer hun ikke lenger hverdagen.
Limbo er en film om kjærlighet, fristelser og svik i et land langt hjemmefra - en "coming of age" historie for voksne. Maria Sødahl fikk prisen for beste regi med Limbo ved den anerkjente filmfestivalen i Montreal i september 2010.
En dokumentar om en spesiell gruppe som viser seg å ikke være så skumle som man kanskje skulle tro.
Den amerikanske organisasjonen og religiøse gruppen Satanic Temple ble stiftet i 2013, og har siden den gang vokst i både popularitet og innflytelse verden rundt. For dens tilhengere representerer ikke djevelen ondskap, men opprør mot etablissement og fri tenkning. Å tilbe er å organisere og delta i politiske protester rundt om i verden.
En underholdende og tankevekkende dokumentar skapt av den uredde filmskaperen Penny Lane, som tar et dypdykk i en provoserende grasrotorganisasjon som med suksess utvidet globalt.
Nominert for flere priser, blant annet til The Grand Jury Prize ved Sundance Filmfestival.
En film som nok en gang viser hvor dyktig Cate Blanchett er.
I Manifesto spiller hun intet mindre enn 13 roller, i en film basert på deklamasjonen av innflytelsesrike politiske og kunstneriske manifester. Her finner vi alt fra Marx og Engels' kommunistiske manifest til programerklæringer for kunstneriske bevegelser som dadaismen, futurismen og Lars von Triers Dogme 95.
I denne smarte, lekne og underholdende formøvelsen møter vi Blanchett som sørgende enke, aldrende uteligger, tilkneppet husmor og temperamentsfull russisk koreograf - blant annet. Dette er en usedvanlig leken og overskuddspreget film - for ikke å si en maktdemonstrasjon fra en av våre store nålevende skuespillere.
Nydelig dokumentar om gårdsdrift og bærekraft med hele 8,1 i rating på IMDB.
I denne dokumentarfilmen møter vi paret som forlot storbylivet for å forvandle 80 hektar med død mark til fruktbar jord – med blod, svette og tårer, og utelukkende basert på økologisk bærekraftige teknikker og med biologisk mangfold i høysetet. Med så mange ulike vekster og dyr som mulig har de skapt et mikrokosmos i total harmoni. Og tidvis totalt kaos.
Et både dramatisk og gledelig møte med John og Molly, som ga avkall på den urbane hverdagen til fordel for sin egen versjon av en moderne livsstil.
Strålende dokumentar om street art.
Obey Giant tar oss inn i gatekunstens verden, og kartlegger Shepard Faireys reise fra sine skateboardrøtter til presidentpolitikken - gjennom hans ikoniske "HOPE"-plakat for Obama og den kontroversielle debatten rundt den.
En dokumentar som er midt i blinken for deg som liker street art.
Se alle filmene under her!
Published: 25/06/2020 Last updated: 25/06/2020