Article image

Varme familiefilmer som tiner dere opp etter skituren

Her er ti gode filmtips som hele familien vil ha glede av å se.

Karsten og Petra på vinterferie

Den andre barnefilmen med suksess på kino, om de to bestevennene Karsten og Petra, basert på Tor Åge Bringsværds populære bøker.

Denne gangen står årets vinterferie for turen. De to bestevennene reiser på hyttetur med Esther og morfar. Kosedyrene, frøken Kanin og Løveungen, er selvfølgelig med. I en hel uke skal de gå masse på ski og øve seg på å stå i nedoverbakke. Men Karsten er ikke så flink til å gå på ski og synes at bakken er litt skummel. På nabohytta bor Petter, han er både tøff og flink til å stå på ski. Karsten tror at Petra er mer opptatt av Petter enn av ham og bestemmer seg for å delta i et hopprenn – for å vise Petra at han er like flink som Petter.

 

Lise og Snøpels

Bli med på en uforglemmelig og magisk reise med Lise Mus og Snøpels Rev! En vakker og spennende historie om et usannsynlig vennskap som du sent vil glemme. Etter en nokså uheldig hendelse nede på jorda, befinner en hissig liten mus ved navn Lise Mus seg plutselig i dyrehimmelen. Etter kort tid treffer Lise Mus på den sjenerte reven Snøpels Rev. Men hvor har hun sett ham før? Aha! Det var han som jaget henne ut i veien, så det er selvfølgelig hans skyld at de begge har havnet her!

Sammen legger de ut på et fantastisk og uforglemmelig eventyr, og på veien utvikler de et ganske så vakkert og usannsynlig vennskap.

 

Zoo

Zoo foregår i Belfast i 1941. Da Toms far bestemmer seg for å verve seg i andre verdenskrig, må den gjenværende familien ta seg av farens dyrehage. Når regjeringen bestemmer at alle farlige dyr må fjernes, er Tom og hans families dyrehage truet. Tom gjør alt han kan for å redde elefanten Buster. Han søker hjelp hos vennene sine, og sammen kjemper de for å redde denne vakre elefanten.

 

Pinocchio

Den gamle treskjæreren Geppetto lager en tredukke, Pinocchio, som på magisk vis våkner til liv. Pinocchio lengter etter eventyr og lar seg lett lede avsted. Han møter på magiske dyr og ser fantastiske ting mens han får både venner og fiender på sin reise. Men drømmen hans er å bli en ekte gutt, og den drømmen kan bare gå i oppfyllelse hvis han endrer seg.

 

Kule kidz gråter ikke

Sterk, norsk barnefilm om fotballjenta Anja som blir alvorlig syk og legges inn på Rikshospitalet.

Anja er ei livlig og tøff jente som elsker fotball. Klassekameraten Jonas liker ikke at jenter spiller fotball og særlig ikke når de er så flinke som Anja. Jonas prøver å gjøre livet surt for Anja og vennene hennes, men hun synes han er dum og tøyser bort ertinga hans uten å skjønne at Jonas egentlig er forelska i henne.

Så blir Anja alvorlig syk. Hun nekter å la seg knekke og samtidig legger planer for fotballaget, trener til skoleturneringen og deltar på leirskole. Anja oppdager også at det kribler litt ekstra i magen og at Jonas ikke er så teit som hun egentlig trodde. Etter hvert blir Anja for syk til å delta i fotballturneringen, men da har Jonas en helt spesiell overraskelse i vente for henne.

 

I krig med bestefar

Peter er en vanlig gutt som går i 6. klasse. Han liker å game, å henge med vennene sine, og så elsker han Air Jordans. Men når bestefaren Ed, som nylig har blitt enkemann, flytter inn i familiens hus, blir Peter tvunget til å gi bestefar rommet sitt. Peter vil ikke slippe rommet uten kamp og erklærer krig. Gjennom flere utspekulerte skøyerstreker prøver han å erte fienden til å oppgi rommet, men bestefar gir seg heller ikke så lett, og snart er de begge oppslukt av kampen.

Filmen er regissert av Tim Hill (som sto bak «Alvin og gjengen» og «Hopp») med en kampklar Robert De Niro i front. De andre rollene inkluderer bl.a Uma Thurman, Rob Riggle, Christopher Walken og Jane Seymour.

 

Sangen fra havet

Ben og den stumme lillesøsteren Saoirse bor med pappaen sin i et fyrtårn på en øy i havgapet. En dag begynner de merkeligste ting å skje, og før de vet ordet av det befinner de to seg på et eventyr uten like – i en verden med alver, kjemper, myter og magi. Saoirse er nemlig den siste selkien, og nå må hun finne stemmen sin og synge havets sang for å redde alvefolket fra å gå under for alltid.

Sangen fra havet er en fantastisk fortelling for små og store. Inspirert av det irske sagnet om selkiene - en skapning som er halvt sel, halvt menneske - forteller filmen et eventyr om en bror og en søsters fabelaktige reise gjennom myter, magi og fortidens glemte hemmeligheter.

 

Whale Rider

I følge Whangarafolkets legender kom deres forfedre ridende til New Zealands kyst på ryggen av en hval for over tusen år siden. Siden den gang har hver førstefødte sønn i hans slektslinje ledet folket videre gjennom med- og motgang. Men krisen nærmer seg. Etter en skjebnesvanger fødsel dør moren og det ene tvillingbarnet som var ment å bringe slekten videre. Dermed står hele forfedrenes arv i fare. Det gjenlevende barnet er nemlig ei jente.

Whale Rider er en fantastisk historie om en liten jente som tar skjebnen til hele sitt folk i egne hender. Filmen har vunnet nærmest det som er av publikumspriser på festivaler verden over, ikke minst på grunn av den usedvanlig karismatiske hovedrolleinnehaveren Keisha Castle-Hughes. Bare 11 år gammel og uten tidligere filmerfaring ble hun, som en av de yngste noensinne, nominert til Oscar for beste kvinnelige hovedrolle.

 

Her kommer Pippi Langstrømpe

Som vanlig når Tommy og Annika er på vei hjem fra skolen, går de forbi Villa Villekulla. Og som vanlig så sier de "Tenk om det kunne flytte inn noen der! Noen som har barn." Denne dagen ser de plutselig at det beveger seg der inne - en søt, liten ape! På verandaen står det en prikkede hest, og inne i huset ligger det noen og sover med føttene på hodeputen. Verdens sterkeste jente har flyttet inn!  

Inneholder disse episodene: Pippi flytter inn i Villa Villekula- Pippi på kaffeslaberas- Pippi går i butikken.

 

Løvetannbarn

En liten gutt mister moren, og står helt alene. Han finner likevel nye venner, politimannen Raymond er en av dem. Han følger ham til et nytt hjem, der han møter mange andre barn i samme situasjon. Uansett, Raymond hjelper til, og han finner tillit, kjærlighet og venner. Og lærer å stole på andre, men det er ikke lett!

 

God film!

 

Publisert: 24.08.2022   Sist oppdatert: 20.02.2024