Article image

Ukas filmer // Uke 22

Blant ukas filmer finner du mange stjernenavn i rollene.

 

The Sisters Brothers 

Denne kule westernfilmen har store stjerner som Joaquin Phoenix, John C. Reilly og Jake Gyllenhaal på rollelisten.

Handlingen foregår i 1851 og vi følger brødrene Eli og Charlie Sisters, to notoriske drapsmenn og nådeløse dusørjeger, i villeste vesten. Nå er de på jakt etter Hermann Kermit Warm, som etter sigende har funnet opp en genial måte å vaske fram gull. Han skylder en god slump penger og ønskes utlevert død eller levende. Her lurer døden rundt hver sving. Man skal tenke fort og trekke enda fortere. Brødrene Sisters er gode til begge deler.

Camp X-ray

Kristen Stewart spiller hovedrollen i Peter Sattlers roste debutfilm. Hun spiller Amy Cole, en ung kvinne som lar seg verve til det amerikanske militæret, i den tro at hun vil bli sendt til Irak eller Afghanistan. I stedet blir hun stasjonert som vakt i militærfængselet i Guantanamo, med tøffe vilkår for både basens fanger og de få kvinnelige soldatene som arbeider der.

A Perfect Day

En absurd dramakomedie om noe som egentlig ikke er til å spøke med. Krigen i Bosnia går mot slutten. Landet ligger i ruiner og gode naboer har blitt bitre fiender. FN-soldater prøver å holde ro og orden, men det murrer fortsatt under overflaten. Gammelt hat har fått ny næring.

A Perfect Day klarer å være både morsom og dypt grusom på én gang. I rollene briljerer et stjernelag med Tim Robbins (Shawshank Redemption, Mystic River), Benicio del Toro (Traffic, 21 Grams) og Olga Kurylenko (Quantum of Solace) i spissen.

Cake

Den syrlige og morsomme Claire Simmons (Jennifer Aniston) fascineres av selvmordet til en kvinne hun er blitt kjent med som medlem av en samtalegruppe for mennesker med kroniske smerter. Etterhvert som hun avdekker detaljer vedrørende Ninas selvmord og innleder et gripende forhold til Ninas mann, tar hun også tak i sine egne problemer.

Kursk

Storslått action med bla. Colin Firth på rollelisten, som handler om ubåten Kursk som sank til bunnen av Barentshavet etter en eksplosjon i 2000.

Filmen følger Ubåt- kaptein Michael Averin og hans besetning på denne skjebnesvangre turen, og hvordan russiske talspersoner prøvde å dekke over – og sågar hindre internasjonal hjelp, samt de norske og britiske redningsmannskapene desperate forsøk på å nå frem i tide.

Palo Alto

Palo Alto, som er basert på James Francos novellesamling med samme navn, fanger tenåringstidens usikkerhet og ensomhet. Med fantastiske skuespillerprestasjoner av Emma Roberts og Jack Kilmer og Gia Coppolas klokkeklare regi viser Palo Alto at talent ikke alltid hopper over en generasjon. Filmen inneholder også ny musikk fra Devonté Hynes fra Blood Orange.

American Hustle

En stjernespekket retrofilm om svindel og glamour i 70-tallets New Jersey.

Vi følger svindleren Irving Rosenfeld (Christian Bale) og hans vakre og utspekulerte partner og og elskerinne Sydney Prosser (Amy Adams) som livnærer seg på å gi folk falske lån. Paret lever i rusen av stjålne penger og kjærlighet. Lykken kan ikke vare og en dag banker FBI på døren og avslører hele operasjonen. Paret blir presset av FBI-agenten Richie DiMaso (Bradley Cooper) til å samarbeide med byrået. DiMaso tvinger dem inn i Jerseys underverden med bestikkelser og mafia.

Nominert til hele 10 Oscars! Vinner av 3 Golden Globes!

Kule Kryp

I en av skogens stilleste kroker, i restene etter en piknik, utkjempes en hensynsløs kamp mellom rivaliserende maurkolonier. De vil alle ha det samme: kontrollen over en boks gjenglemte sukkerbiter. Med kule og spesielle animasjoner er Kule Kryp en spennende og morsom film for hele familien.

Likte du Kule Kryp har vi også Kule Kryp 2 ute på Filmoteket nå!

Se alle filmene under her! 

Published: 28/05/2020   Last updated: 28/05/2020