Article image

Happy Valentine's Day!

Her er våre tips til filmer som handler om kjærligheten, på godt og vondt.


Drømmemannen (2021)

Tyskland, nær fremtid. Forskeren Alma bestemmer seg for å ta del i et veldig spesielt eksperiment for å finansiere sine egne studier: I tre uker skal hun leve med den vakre humanoide roboten Tom, som er programmert til å være hennes perfekte make. For Alma (Maren Eggert), er prosjektet en ren formalitet. Hun trenger ingen perfekt mann i livet sitt, hun trenger penger. Kjærlighet er forbeholdt livsnytere og poeter. Hun har prøvd det før og hennes fulle tid og omtanke hører jobben til. For Tom (Dan Stevens, kjent fra TV-serien Downton Abbey) derimot, er saken en helt annen. Alt han vil og alt han kan, rett og slett meningen med hele hans eksistens, er å tilfredsstille Almas behov.

Med Drømmemannen har Maria Schrader laget en rørende og morsom sjangerblanding. Vi tas med til et velkjent nær-futuristisk univers satt inn i helt nye rammer. Intet mindre enn en jordnær science-fiction-fabel!

 • IMDb-score: 7,1
   

Match Point (2005)

Chris (Rhys-Meyers), en tidligere profesjonell tennisspiller, tjener til livets opphold som trener i en av Londons fasjonable tennisklubber. Rikmannsdatteren Chloe (Emily Mortimer) faller pladask for ham, og hun viser seg å være et fremragende parti.

Hverdagen til Chris er blitt ”det gode liv”: Midt opp i denne tilsynelatende perfekte tilværelsen møter han amerikanske Lola (Scharlett Johansson), sin svigerbrors forlovede, og en særdeles tiltrekkende femme fatale! Det formelig gnistrer mellom de to, og Chris nye behagelige liv begynner å slå sprekker…

Nominert til Oscar for beste beste manus i 2006.

 • IMDb-score: 7,6
   

Blue Valentine (2010)

Blue Valentine med Ryan Gosling og Michelle Williams er en historie om vunnet og tapt kjærlighet, fortalt i fortid og nåtid. Fylt med romantiske minner om den dagen de sa ja til hverandre, bruker Dean og Cindy natten til å redde deres skadeskutte ekteskap.

Gosling og Williams ble begge nominert til Golden Globe-prisene for beste mannlige og kvinnelige hovedrolle med Blue Valentine.

 • IMDb-score: 7,3
   

Candelaria (2017)

Vi er i Havanna i 1994. Det eldre ekteparet Candelaria og Victor Hugo elsker hverandre, men de økonomiske realitetene på Cuba henger som en mørk sky over hverdagen deres. Både livet og filmen får ny gnist da Candelaria finner et gjenglemt videokamera på hotellet hvor hun arbeider.

Gjennom kameralinsen får Candelaria og Victor øynene opp for hverandre og begynner å leve igjen. De utforsker virkeligheten rundt seg, og får tankene bort fra det grå som omgir dem. Så da kameraet en dag blir stjålet, blir Victor tvunget til å oppsøke bydelen El Hormiquoe, hvor stjålne ting gjerne kan bli funnet.

Candelaria er en varm kjærlighetshistorie, med et så nydelig visuelt uttrykk at hvert utsnitt er et vakkert bilde. En fortelling om å oppdage livet på ny, og om hvordan små gleder kan gjøre stor forskjell selv under den største fattigdom.

 • IMDb-score: 7,2
   

Jane Eyre (2011)

Klassiker!

Etter å ha mistet sine foreldre tvinges Jane Eyre til å bo hos fjerne og følelseskalde slektninger. Hun blir kastet ut, og havner i et hjem for foreldreløse barn. Årene går, og når Jane er voksen nok til å forlate barnehjemmet, søker hun jobben som guvernante hos den gåtefulle Mr. Rochester på hans eiendom Thornfield Hall. Det går ikke lang tid får han har vunnet hennes hjerte, og kjærligheten mellom dem blir gjensidig. Men alt er ikke som det ser ut til ved Thornfield Hall, og Jane får vite at Mr. Rochester gjemmer på en mørk hemmelighet.

Mia Wasikowska (Alice in Wonderland) og Michael Fassbender (Inglorious Basterds) spiller Jane og Rochester i dette romantiske dramaet fra Storbritannia, om en heltinne som har inspirert trofaste seere og lesere gjennom generasjoner.

 • IMDb-score: 7,3
   

Little Children (2006)

Skarp, intelligent og tankevekkende film om småbarnsforeldre i et vellykket forstadsmiljø, med Kate Winslet, Jennifer Connelly og Patrick Wilson de største rollene.

Brad (Patrick Wilson), som er gift med den vakre og ambisiøse Kathy (Jennifer Connelly), har strøket på eksamen to ganger og er nå hjemmeværende med deres lille sønn. Mens Sarah (Kate Winslet), som er gift med den meget velhavende Richard, får tiden til å gå ved å møte kvartalets øvrige husmødre på lekeplassen. Sarah faller gjennom hos de andre perfekte mødrene som planlegger hvert minutt av deres barns liv, og Sarah føler - i likhet med Brad - et stort tomrom i livet.

Helt tilfeldig krysses deres veier, og det blir startskuddet til masse erotiske fantasier, sladder og et brennende begjær om å leve livet til det fulle.

3 Oscar nominasjoner: Beste kvinnelige hovedrolle, beste mannlige birolle og beste tilrettelagte manus.

 • IMDb-score: 7,5
   

Rust og bein (2012)

Ali er en muskuløs, rotløs og retningsløs alenefar til sønnen Sam, som er seks år og mest til bry. Sammen haiker de tvers gjennom Frankrike til Alis søster som bor ved Rivieraen. Hun tar dem vel i mot og hjelper Ali med å få en jobb. Han møter Stéphanie, som er hans rake motsetning. Den vakre kvinnen trener spekkhoggere og opptrer i show med nær kontakt med de store dyrene. En dag går det galt. Fryktelig galt. Da ringer hun Ali.

Nominert til to Golden Globes.

 • IMDb-score: 7,4
   

The Big Sick (2017)

Et forhold som kompliseres av at Kumails foreldre forventer at han gifter seg med en pakistansk muslimsk jente. Da Emily plutselig blir alvorlig syk tvinges Kumail til å ta et valg. Skal han satse på forholdet med henne og navigere denne medisinske krisen sammen med Emilys foreldre, Beth og Terry (Holly Hunter og Ray Romano), eller skal han følge sine egne foreldres ønske.

Nominert til en Oscar.

 • IMDb-score: 7,5
   

Se flere filmer om kjærlighet her! 

 

 

 

 

 

 

Published: 12/02/2021   Last updated: 12/02/2021