Article image

Movies of the week // Week 6

Alt fra Erik Poppe-debut til Diane Krüger som krigsreporter.

Disse nypubliserte filmene er verdt å ta en titt på:

 

Føniks

Tenåringen Jill bor sammen med sin ustabile mor og har påtatt seg voksenrollen altfor tidlig for å kunne ta vare på seg og lillebroren. Når faren melder et av sine sjeldne besøk, oppstår stor glede og forventning. Men den lille familien rammes av en tragedie og i sjokk over det som har skjedd, holder Jill det skjult. 

Maria Bonnevie vant Amanda-prisen for beste kvinnelige birolle i 2019 for rollen som Astrid. 

 

Chinese Puzzle

40 år gamle Xavier lever et uansvarlig liv side om side med karrieren som forfatter. Imidlertid blir hans indre bohem utfordret mer enn vanlig når kona Wendy plutselig forlater ham og flytter med barna til New York for å begynne på en ny med en ny ektemann.

Xavier innser at han ikke kan leve uten familien sin, og det er ingen vei rundt det. Han må også flytte til den amerikanske metropolen for å være nærmere de han elsker. Han finner en leilighet i Chinatown og prøver å tjene til livets opphold, men det tar ikke lang tid før den bortskjemte franskmannen møter nye utfordringer.

Audrey Tautou, kanskje best kjent for rollen som den fabelaktige Amélie, spiller Martine- en av kvinnene Xavier møter i New York. 

 

Special Forces

Den franske journalisten Elsa er i Afghanistan på jakt etter et scoop når hun blir kidnappet av Taliban-soldater for å bli drept som gissel. Et team med spesialtrente elitesoldater er satt sammen for å redde henne. Men i det karrige afghanske landskapet er det ikke lett.

I denne filmen spiller tyske Diane Krüger den franske journalisten Elsa. Skuespillerinnen snakker flytende tysk, engelsk og fransk. 

 

Hesher

Dødshøy musikk, porno og eksplosjoner er noen av Heshers favorittting. Han er sint, hater verden og alle i den, har langt stripet hår, hjemmelagde tatoveringer, er underernært og røyker som en skorstein.

TJ har nettopp mistet moren, faren er deprimert, han blir mobbet på skolen og forelsket i en supermarkedassistent. På godt og vondt bestemmer Hesher seg for å flytte inn i TJs hjem.

Ifølge hovedrolleinnehaver Joseph Gordon-Levitt er karakteren Hesher basert på Cliff Burton, tidligere bassist i Metallica. 

 

The Brothers Bloom

Brødrene Stephen og tre år yngre Bloom har vært svindlere siden de var barn. 

Da Bloom når midten av trettiårene, vil han slutte med virksomheten ettersom han mister sin egen identitet til karakterene han spiller; han vet ikke lenger hva som er ekte og hva som er skuespill.

Men Stephen klarer å overtale ham til en aller siste svindel.

Mark Ruffalo og Adrien Brody spiller hovedrollene. 

 

Schpaaa

Schpaaa er historien om fem småkriminelle gutter på Oslos østkant. Jonas, bestevennen Emir, og resten av gjengen deres: Jack, Ali og Lille-Jan. Gutta er under den kriminelle lavalder og respekten for politiet er liten. En dag får de et oppdrag for en jugoslavisk bande. Gjengen roter til jobben. Plutselig er alt snudd på hodet og de jages av en gjeng som ikke går av veien for noe. 

Schpaaa var den første spillefilmen Erik Poppe regisserte. 

 

Se alle nypubliserte filmer her!

 

Published: 11/02/2021   Last updated: 11/02/2021