Article image

Movies of the week // Week 46

Alt fra dansk actionkomedie til David Lynch-oppfølger.

Som vanlig har vi publisert en god bunke filmer den siste uka. Her har vi valgt ut de du bør se denne uka. 

 

Dog Pound

En brutal film om kriminelle ungdommer i ungdomssfengsel. 

Når systemet ikke vet hva de skal gjøre med problematiske ungdommer, plasseres de i et ungdomsfengsel. Butch, Davis og Angel er tre nyankommende i en slik institusjon. De har aldri før møttes, men innser raskt at de har oddsene mot seg. Deres eneste håp for å komme seg gjennom soningstiden er å holde sammen.

 

I Kina spiser de hund

Klassisk dansk actionkomedie med Kim Bodnia fra '99. 

Bankmannen Arvid er ifølge kjæresten verdens kjedeligste mann. Når han i et øyeblikks overmot avverger et væpnet ran i banken blir han dagens helt.Han tar stolt blomster med seg hjem, men kjæresten har reist og tatt med seg alle møblene.

Ut av det blå dukker bankranerens illsinte "kjæreste" Astrid opp for å kjefte på Arvid, hun overbeviser Arvid om at hun trengte pengene. I et desperat forsøk på å gjøre alt godt igjen får han ideen om å rane en pengetransport og oppsøker derfor sin kriminelle bror Harald (Kim Bodnia).

Sammen med to kokker og oppvaskeren Vuk settes aksjonen til verks. Ting går ikke helt som planlagt og kaoset er i gang. 

 

Thank You For The Rain

Sterk dokumentar som viser hvor personlig klimaforandringer rammer. 

Når småbonden og familiefaren Kisilu rammes av tørke og familiehuset ødelegges i en storm,
blir det starten på en utrettelig kamp for å stoppe klimakrisen. Med kamera som våpen begynner
Kisilu å dokumentere konsekvensene for familien og lokalsamfunnet i Kenya. Det vokser raskt til
en kamp som bringer ham hele veien til Oslo og det storpolitiske dramaet under FNs
klimaforhandlinger i Paris.

Thank You For The Rain er historien om en ukuelig optimist som får prøvd sine ytterste grenser
i kampen for sin familie og planeten vår. Filmen er solgt til mer enn 65 TV-kanalen verden over
og har vunnet en rekke internasjonale filmpriser.

 

Smerte og ære

Vi får bli med på den aldrende filmregissøren Salvador Mallos (Antonio Banderas) tilbakeblikk: Barndommen hans på 60-tallet, da han emigrert med foreldrene til en landsby i Valencia på jakt etter velstand, det første begjæret, hans første voksne kjærlighet i Madrid på 80-tallet, smerten av samlivsbruddet mens kjærligheten fortsatt var levende og intens, å skrive som den eneste terapien for å glemme det uforglemmelige, den tidlige oppdagelsen av kino og tomrommet, det uendelige tomrommet som gjør en filmskaper ute av stand til å fortsette å skape filmer.

Denne historien forteller om skapelsesprosessen, om vanskeligheten ved å skille den fra sitt eget liv og om lidenskapen som gir den mening og håp. Ved å erindre sin fortid, gjenfinner Salvador et akutt behov for å formidle den, og i det behovet finner han også sin frelse.

Smerte og ære konkurrerte i hovedkonkurransen under Cannes Filmfestival.

 

Santa Sangre

En film om hvordan galskapen når ut i det åpne samfunnet, og en søken etter noe som lar seg begripe i en verden som ikke går an å tyde. Alt skildret gjennom Alejandro Jodorowskys legendariske surrealisme.

En ung mann i en nærmest katatonisk tilstand holdes innesperret på et psykiatrisk sykehus. Under en gruppeutflukt møter mannen en kvinne fra sin fortid, noe som vekker mannen til live igjen og minner ham på sin barndoms traumer. Sjokket gir ham også en innskytelse til å ville rømme fra sanatoriet for å spore opp sin mor, som leder en sekt.

 

Twin Peaks: Fire Walk with Me

I denne skarpe, fascinerende oppfølgeren til regissør David Lynchs enormt populære TV-serie, Twin Peaks, er vi tilbake i den vakre, men skumle byen for et inngående blikk på de merkelige innbyggerne – og hemmelighetene deres.

Spesialetterforsker Chester Desmond (Chris Isaak) fra FBI forsvinner på mystisk vis mens han etterforsker mordet på servitøren Teresa Banks (Pamela Gidley). Det påfølgende året ser det ut til at nok en ung jente – skjønnheten Laura Palmer (Sheryl Lee) – er målet for de samme onde kreftene som synes å ha infiltrert hele samfunnet. Og det er da spesialetterforsker Dale Cooper (Kyle MacLachlan) tar over etterforskningen.

 

The Young Master

The Young Master er Jackie Chans andre helaftens spillefilm som regissør og et prakteksempel på hans tidlige talent for actionkomedier. Obs: denne versjonen er dubbet til engelsk. 

Etter at Dragon har blitt bedratt av sin egen bror Tiger, står de to som representanter for rivaliserende skoler i den årlige løvedanskonkurransen. Til tross for at Tiger vinner, blir han tvunget i eksil av vanæren over å ha forrådt sin egne. Dragon bestemmer seg for å oppsøke broren for å  bli venner igjen – men mange hindringer dukker opp på hans vei, og broren har sin egen agenda.

 

Se alle nypubliserte filmer her! 

 

Published: 12/11/2020   Last updated: 12/11/2020