Screen
Poster

House of War

128 minutter 2017 4,9

Sean, en irsk ryggsekkturist, dro til India som så mange før ham, på jakt etter åndelige svar og mening. Atiya kom til Mumbai med sin bestefar, for å besøke sin dødssyke mor på sykehuset. Yaaseen og Ahmad kom fordi de ble fortalt at navnene deres ville bli gravert i gull, og at de ville bli hyllet som helter for all ettertid. De ble fortalt at de gjorde «Guds» arbeid. 

Den 26. november 2008 braket deres verdener sammen når ti unge medlemmer av Lashkar-e-Taiba, «De rettferdiges hær», gikk i land på kysten av Mumbai bevæpnet med AK-47 og granater. Hovedmålet deres var det ikoniske hotellet Taj Mahal. Myndighetene var lammet, og i nesten 72 timer ble indere og reisende fra hele verden kastet inn i en desperat kamp for å overleve, mens de indoktrinerte terroristene, høye på kokain og hevntørst og drevet av en hensynsløs leder, prøvde å gjøre så mye skade som mulig og «drive en pæl» i hjertet på alle indere.

Men denne historien handler ikke bare om terrorisme eller monstre og menn. Den dykker uredd ned i psyken til terroristene bak de beryktede terrorangrepene i Mumbai 26. november 2008, og appellerer til vår felles menneskelighet ved den dystre korsveien som vi står overfor.

Inspirert av virkelige hendelser.

Filmen er ikke tilgjenglig for avspilling utenfor Norge
Originaltittel: One Less God
Kategori: Spillefilm
Sjanger: Drama, thriller
Skuespillere: Joseph Mahler Taylor, Sukhraj Deepak, Mihika Rao, Kabir Singh, Kieran Kumar
Regi: Lliam Worthington
Produsent: Joel Hagen, Maren Smith, Lliam Worthington
Manus: Lliam Worthington
Land: Australia, Nepal
Språk: Engelsk, Fransk, Hindu, Tyrkisk