Screen
Poster

Pans labyrint

112 minutter 2006 8,2

Vi er i Spania mot slutten av andre verdenskrig, og fascistene er i ferd med å ta over landet. Tolv år gamle Ofelia bryr seg ikke mye om politikk, men når moren gifter seg med den nådeløse kaptein Vidal får hun en stefar med en sterk fascistisk overbevisning. Bak familiens nye hus finner hun en urgammel labyrint, hvor hun møter en mystisk skapning – en faun som påstår at Ofelia er en prinsesse og tronarving til et underjordisk rike uten smerte og lidelse. For å bestige tronen må hun før fullmåne utføre tre langt fra ufarlige oppgaver.

Utenfor labyrinten truer minst like store farer. Gode hjelpere prøver å skaffe mat og medisiner til anti-fascistene, rett under nesa på den nådeløse kaptein Vidal. Snart forstår Ofelia at hun vet for mye, og at dersom stefaren forstår hva som foregår, lever hun svært farlig.

Med Pans labyrint tok Guillermo del Toro steget opp i filmskapernes øverste divisjon. På en og samme tid er den en helstøpt skrekkfilm, en uendelig oppfinnsom fantasy-fortelling, og en knallsterk politisk fabel. Suggererende lyd og bilder, og fantastisk kostymedesign, gjør dette til en filmopplevelse for alle sanser.

Filmen er ikke tilgjenglig for avspilling utenfor Norge
Originaltittel: El laberinto del fauno
Kategori: Spillefilm
Sjanger: Drama, fantasy
Skuespillere: Sergi López, Maribel Verdú, Ivana Baquero, Alex Angulo, Doug Jones, Ariadne Gil
Regi: Guillermo del Toro
Produsent: Alfonso Cuarón, Bertha Navarro, Guillermo del Toro
Foto: Guillermo Navarro
Musikk: Javier Navarrete
Manus: Guillermo del Toro
Land: Mexico, Spania, USA
Språk: Spansk