Article image

Movies of the Week // Week 11

Våre favoritter blant ukas nypubliserte filmer.

 

Vi har publisert enda flere filmer! Her har vi plukket ut våre favoritter blant de nypubliserte filmene på Filmoteket.

 

Terrassen

Nok et mesterverk fra Ettore Scola!

Filmen handler om fem gamle venner som møtes jevnlig. De er alle intellektuelle med posisjoner i det venstreorienterte kulturmiljøet. Men de er også over femti år, mer eller mindre utbrente og desillusjonerte, og føler at livet glir ut av hendene deres. 

Filmen vant to priser på filmfestivalen i Cannes i 1980. 

Vil du se flere filmer fra Ettore Scola har vi også A Special Day, Ugly, Dirty and Bad og Vi som elsket hverandre så høyt.

 

Lost in La Mancha

Den besynderlige, oppsiktsvekkende fortellingen om filmen det aldri ble noe av. 

Lost in La Mancha skildrer Terry Gilliams iherdige forsøk på å filmatisere Miguel de Cervantes legendariske roman Don Quixote, men gang på gang støtte produksjonen på problemer. Alt fra vær og sykdom til plutselige budsjettnedskjæringer ble kjepper i hjulene, og fortellingen om dem er like underholdende som fascinerende.

 

Bernie

Denne småabsurde historien er basert på en sann historie. I rollene finner vi navn som Jack Black og Matthew McConaughey.

I en småby i Texas starter en kjærlig mortiker et vennskap med en velstående enke, men når hun begynner å bli kontrollerende, strekker han seg langt for å skille seg fra hennes grep.

 

Sinister

Lenge siden du har sett en skummel film? Da kan vi anbefale Sinister. 

Dokumentarforfatteren Ellison (Ethan Hawke) skriver kriminalsaker fra virkeligheten og er på jakt etter en ny bestselger. Uten å fortelle resten av familien om sine motiver, flytter de til et hus der det tidligere har skjedd en rekke bestialske drap og som Ellison håper kan være tema for en ny, suksessfull bok.

Under innflyttingen oppdager han en bortgjemt, mystisk eske med et forstyrrende innhold bestående av gamle videoopptak av husets forrige eiere, og drapet på dem. Mens han gransker dypere i mysteriet føres familien nærmere sitt verste mareritt.

 

The Capote Tapes

I 50- og 60-tallets kulturliv sto Truman Capote på toppen av sin karriere, og sosietetsfestene hans var like avholdt som hans forfatterskap. Men ingenting varer evig, og når hans misbruk tar overhånd, sliter han med å opprettholde statusen sin. 

The Capote Tapes er en intim skildring av den toneangivende forfatterens fremgang og fall, fortalt gjennom intervjuinnspillinger som lenge var forsvunnet, men nå har kommet til overflaten, og samtaler med Capotes venner – og fiender.

 

Chungking Express

Denne filmen har vi uthevet som ukas fredagsfilm på Filmoteket. 

Fun fact: Chungking Express er blant yndlingsfilmene til Quentin Tarantino. 

To livserfaringer og kjærlighetshistorier krysses i Chungkingkomplekset, et hus fylt av butikker, hotell og forlystelser. En politibetjent har blitt forlatt av kjæresten og bestemmer seg for å forelske seg i den første kvinnen han ser. Den andre politibetjenten har også nylig forlatt et forhold, men er ikke klar for å gå videre. Men hans hemmelige beundrer har fått tak i nøkkelen til leiligheten hans..

Chungking Express er et vakkert postkort av svunnen kjærlighet og minnene av noe man elsket.

 

Se alle nypubliserte filmer her!

 

Published: 19/03/2021   Last updated: 19/03/2021