Article image

Movies of the week // Week 34

Ny uke - nye filmer! Disse filmene anbefaler vi blant ukas nye filmer på Filmoteket.

 

Race 

Et biografisk drama om den amerikanske friidrettsutøveren Jesse Owens, som er mest kjent for sin deltakelse i OL i Berlin i 1936 hvor han vant 4 gullmedaljer.

Jesse Owens er en fattig sort student, som kjemper for å bli verdens beste sprinter. Dette i en tid hvor sorte ikke hadde mange muligheter. Etter å ha bevist at han kan slå rekorder, kastes han ut i en helt annen kamp på verdensarenaen, hvor han blir et symbol på motstanden mot Hitlers OL i Berlin 1936. 


Florence Foster Jenkins

Florence Foster Jenkins er en sann historie om den legendariske arvingen og sosietetskvinnen i New York (spilt av Meryl Streep), besatt av å forfølge drømmen om å bli en stor sangerinne. Hun hørte en vakker stemme i sitt eget hode, men for alle andre var den så forferdelig at det ble latterlig å høre på.

Hennes ektemann og manager, St. Clair Bayfield (Hugh Grant), var fast bestemt på å beskytte sin elskede Florence fra sannheten. Men når Florence besluttet å holde en offentlig konsert i selveste Carnegie Hall, forsto St. Clair at det ville bli en veldig stor utfordring.

Meryl Streep ble nominert til en Oscar for rollen som Florence. 

 

A Monster Calls

Sju minutter over midnatt våkner tolv år gamle Conor av at et monster står utenfor vinduet hans og roper på han. Men dette er ikke det monsteret som Conor har sett i marerittene sine, marerittene han har hatt hver natt siden moren hans begynte med behandlingen på sykehuset. Monsteret i hagen er annerledes. Det er urgammelt. Og vilt. Det har tre historier å fortelle for Conor. Men det vil også ha noe forferdelig og skummelt i bytte. Det vil ha sannheten.

A Monster Calls er en rørende historie om en gutt som føler seg ødelagt, skyldig og aller mest sint.

 

1864 - Brødre i krig

Brødrene Laust og Peter vokser opp under fattige, men trygge kår i en verden av håp og uskyld. Begge forelsker seg i godsforvalterens vakre og beleste datter Inge. Hun gjengjelder kjærligheten til begge to, men når krigen mot Peussen bryter ut, melder Laust og Peter seg i hæren. Forholdet til Inge hjelper brødrene gjennom den forferdelige krigen, men danner også en splittelse mellom de ellers uatskillige brødrene som sammen med tusenvis av andre danske soldater, blir kastet ut i et av de blodigste slagene i dansk historie - slaget ved Dybbøl i 1864, som endret Danmark for alltid.

Filmen er basert på Ole Bornedals episke tv-serie 1864, og har Jakob Oftebro i hovedrollen som Laust.

 

The Man Who Knew Infinity 

Basert på en sann historie om et vennskap som endret matematikken for alltid.

I 1930, kom Ramanujan (Dev Patel) til Trinity College i Cambridge. Han var en selvlært indisk matematiker. Ramanujan knytter et sterkt bånd til sin mentor, den eksentriske professoren GH Hardy (Jeremy Irons). Han må sloss mot fordommer for å vise verden sine matematiske kunnskaper.

En rørende film om en av matematikkens store helter! 

 

Avril and The Extraordinary World

Paris, 1941. En familie av forskere er på randen til å oppdage en kraftig uovervinnelighets serum, men plutselig blir foreldrene mystisk bortført, og den unge datteren deres Avril, blir etterlatt. Ti år senere bor Avril alene med sin dyrebare katt, Darwin, og fortsetter families etterforskningen, men snart befinner hun seg i sentrum for en bisarr konspirasjon. Sammen med Darwin og den gode vennen hennes, Julius, legger Avril ut på eventyr for å finne sine foreldre og oppdager til slutt sannheten bak den mystiske forsvinningen deres.

En knallgod animasjonsfilm om vitenskap, mennesket som herskende rase - og en ung jente og katten hennes. 

 

Hands of Stone

Hands of Stone er historien om hvordan den legendariske bokseren Roberto Duran (Edgar Ramírez) og hans berømte trener Ray Arcel (Robert De Niro) endret hverandres liv. Fra 1964 til 1983, midt i boksingens gullalder, utforsker filmen den sanne fortellingen om Durans beryktede rivalisering mot boksefienden Sugar Ray Leonard.

Den høyt ansette Ray Arcel, en jødisk mann fra Harlem, ble den første boksetreneren som fikk sin plass i boksingens Hall of Fame. I løpet av sin 70 år lange karriere trente han over 2000 utøvere, og ingen ble noen gang alvorlig skadet.

Filmen viser hans comeback etter at mafiaen tvang han til å avslutte karrieren, og Arcel setter derfor sitt eget liv i fare ved å si ja til å trene Duran. Dette blir begynnelsen på en reise som vil forandre ham for alltid.

 

Alone in Berlin

Basert på en sann historie fra Berlin, 1940. Arbeiderklasse-paret Otto og Anna Quangel får nyheten om at deres eneste sønn er blitt drept mens han kjempet i krigen og bestemmer seg for å gjøre motstand mot Nazi-regimet på deres egen måte. Snart jakter Gestapo på "trusselen".

 

Se alle nye filmer her! 

Published: 20/08/2020   Last updated: 20/08/2020