Article image

Movies of the week // Week 33

Vi har som alltid publisert en rekke nye filmer den siste uka, og nå har vi faktisk over 500 forskjellige titler ute på Filmoteket! Her ser du et knippe av ukas nye filmer som vi syns du bør se.

A Late Quartet

Samtidig som den verdenskjente strykekvartetten skal åpne sesongen i sitt 25-årsjubileum blir deres cellist Peter (Christopher Walken) diagnostisert med symptomer på Parkinsons sykdom. Når Peter annonserer at sesongen vil bli hans siste erkjenner hans kollegaer at de befinner seg ved et veiskille. Sterke egoer og store følelser truer med å ødelegge mange års vennskap og samarbeid.

En rørende film med sterke skuespillerprestasjoner! 

 

Fading Gigolo

Når den aldrende Murray bestemmer seg for å stenge bokhandelen sin og trekke seg tilbake, blir økonomien vanskelig. Han klarer til slutt å overbevise sin gode venn Fioravante om å begynne å jobbe som gigolo, med Murray selv som agent. Kan det redde eks.bokhandlerens kriserammede økonomi?

Sjarmerende New York-komedie med John Turturro som profesjonell Don Juan og pengekilde for blakk kompis. I øvrige roller møter vi Woody Allen, Sharon Stone og Sofia Vergara.


Gullburet

Gullburet er et opprivende drama om tre guatemaleres flukt mot USA og deres jakt på et bedre liv.

Filmen handler om de tre ungdommene Sara, Juan og Chauk sin reise gjennom Latin-Amerika. Med noen dollar teipet til beinet og en sterk tro på at de kan haike hele veien til USA, legger de i vei. Hvert steg på reisen byr på stadig større og mer dramatiske farer, og jo mer håpløs deres situasjon virker, jo mer blir vi grepet av et håp om at de må klare det.

En vakker film som har vunnet haugevis med priser, blant annet François Chalais-prisen i Cannes. 

 

Le Week-end

Nick og Meg Burrows er et akademisk ektepar fra Birmingham, som har kommet langt hva angår alder og dårlig stemning. For å markere deres 30 års bryllupsdag, reiser de til byen hvor de tilbrakte bryllupsreisen dengang da, Paris. Med håp om å friske opp igjen ekteskapet ankommer de Paris bare for å finne ut at ting ikke går helt etter planen.

Overraskende møter de Morgan, en suksessrik tidligere studiekamerat av Nick. De takker ja til en middagsinvitasjon hjemme hos ham, noe som til slutt åpner noen nye synspunkt på kjærligheten for det aldrende paret.

En fin og humoristisk film om aldrende kjærlighet og lengselen etter den man engang var. 


Violette

Violette forteller historien om den grenseoverskridende forfatteren Violette Leducs liv. 

Violette Leduc fødtes utenom ekteskap i begynnelsen av forrige århundre. Fattig og uelsket møter hun Simone de Beauvoir i etterkrigstidens Saint-Germain-des-Prés. Et livslangt vennskap vokser fram mellom de to forfatterne, som bygger på Violettes streven etter å oppnå frihet gjennom det hun skriver, og på Simones overbevisning om at hun holder en enestående forfatters skjebne i sine hender.

En fin fortelling om en viktig, men ofte glemt, feministisk forfatter som blant annet fikk 150 sider av romanen Ravages sensurert ettersom den beskrev et seksuelt forhold til en kvinnelig medelev. 

Stille hjerte 

Søstrene Sanne og Heidi (Danica Curcic) og Heidi (Paprika Steen, kjent fra bla. Festen) tilbringer en siste helg sammen med moren Esther (Ghita Nørby), som lider av en uhelbredelig sykdom. De to søstrene er som natt og dag, og helgen, som skulle danne rammen rundt et siste farvel til moren, blir en turbulent og følelsesmessig prøvelse for dem alle. Gamle konflikter og søstrenes ulikheter blir utgangspunktet for en stigende tvil om morens ønske om å dø, og midt i alt oppstår nye relasjoner mellom familiemedlemmer som ellers ikke har mye til felles.

Stille hjerte er en smertelig og inderlig film om en families felles krise, men også en hyllest til kjærligheten og nestekjærlighet. Filmen vant hele fire Bodil-priser i Danmark i 2015, blant annet for beste film. 

 

Legend

Legend er den sanne historien om de beryktede gangsterne, tvillingene Ronald og Reginald Kray som terroriserte London på 1950 og 1960 tallet. Sammen tok de over byen. Men da deres velde ble større kom maktkamper, galskap og en kvinne og svekket deres bånd.

Tom Hardy (som fikk en rekke nominasjoner for sin prestasjon i denne filmen) spiller tvillingene i filmen som er basert på boken The profession of Violence: The Rice and fall of the Kray Twins. 

 

Irrational Man

På et universitet i en småby gjennomgår den nyansatte filosofiprofessoren (Joaquin Phoenix) en eksistensiell krise. Livet hans får en ny mening når han innleder et forhold til en av sine studenter, spilt av Emma Stone.

Woody Allen er regissør av denne godbiten som overraskende nok handler om langt mer enn forholdet mellom en fordrukken professor og hans reflekterte elev. 

 

Se alle nypubliserte filmer her! 
 

Published: 13/08/2020   Last updated: 13/08/2020