Screen
Poster

Beskytteren

135 minutter 2019 7,6

Dette kinesisk-produserte skoledramaet er et eksemplarisk tilfelle av hvordan en ung Hongkong-regissør som Derek Tsang med hell kan jobbe med kinesisk besetning og innenfor filmindustrien i Folkerepublikken Kina (FRK).

Filmens narrativ kombinerer temaene ung kjærlighet og mobbing: Chen Nian er en toppstudent i Kinas aggressivt konkurransepregete skolesystem, og en dag blir hun vitne til at en mobbet klassekamerat hopper i døden. Når Chen selv blir det neste målet til mobberne, søker hun både vennskap og beskyttelse fra småkriminelle Xiao Bei. Imidlertid skal det å være i hans selskap vise seg å by på sine egne, komplekse utfordringer.

Med fremragende rolleprestasjoner fra både Zhou Dongyu som Chen og Jackson Yee som Xiao Bei, får filmen en vedvarende og nyansert emosjonell kraft. De kinesiske sensorene ble så opprørte av den til tider intense voldsbruken i filmen at de avlyste filmens Berlinale-premiere og tvang Tsang til å klippe om filmen – men allikevel ble den endelige versjonen en kritisk og kommersiell suksess.

Filmen er ikke tilgjenglig for avspilling utenfor Norge
Originaltittel: Shaonian de ni
Kategori: Spillefilm
Sjanger: Drama
Skuespillere: Dongyu Zhou, Jackson Yee, Ye Zhou, Fang Yin
Forfatter: Jiuyue Xi
Regi: Derek Tsang
Produsent: Yuet-Jan Hui
Manus: Wing-Sum Lam, Yuan Li, Yimeng Xu
Land: Kina
Språk: Kinesisk