Screen
Poster

Mer eller mindre mann

77 minutter 2012 5,9

Norsk komedie med pris for beste film ved en av Europas største filmfestivaler. Må man snakke om kvadratmeterpris for å være voksen? Må man slutte å være ironisk når man skal får barn? Eller slutte å drikke O'boy?

I Mer eller mindre mann møter vi Henrik (35) som ikke synes det. Han tviholder på livet slik det var da han var 20, da han kunne feste med gutta, bli dullet med av mamma og drive med barnslige ironiske leker med kjæresten. Men så blir hun gravid, de flytter inn i et rekkehus og han får seg seriøs jobb. Plutselig vet ikke Henrik hvordan han skal være. Er det slutt på festen?

Henriks forsøk på å finne en slags balanse i livet sender han inn i den ene kleine situasjonen etter den andre. Det er ikke lett å bli voksen.

Regissør Martin Lund debuterte med "Knerten gifter seg" i 2010 og har stått bak flere prisvinnende reklame- og kortfilmer. Hans andre spillefilm "Mer eller mindre mann" vant den prestisjefylte hovedprisen for beste film i Karlovy Vary, en av Europas fire viktigste filmfestivaler. Her fikk også Henrik Rafaelsen prisen for beste hovedrolle.

 

Filmen er ikke tilgjenglig for avspilling utenfor Norge