Screen
Poster

Et helt nytt liv

89 minutter 2010 7,4

Fransk-koreanske Ounie Lecomte gjenoppliver med denne filmen minner hun har fra sin egen fortid som adoptivbarn. En ung koreansk pike blir uten forvarsel etterlatt av faren sin på et barnehjem, angivelig for at hun dermed skal få sjansen til et bedre liv gjennom adopsjon. Karaktersterke Jinhee sørger, men nekter å godta at dette kan være noe annet enn en slem misforståelse. Fortellingen er rørende, full av tristesse og heldigvis fri for ondskap.

Filmen er co-produsert og utviklet i dialog med Lee Chang-Dong, en av de fremste koreanske regissørene av i dag.


Reaksjoner etter visningene på Film fra Sør-festivalen:

"Den beste filmen jeg har sett under festivalen.Trist og rørende, og med en tøff liten jente i hovedrollen, flott spilt. Vanskelig å holde på tårene her..."

"Nok et sør-koreansk mesterverk. Jeg satt som spikret i setet fra første til siste sekund. Det er umulig å ikke la seg bevege av denne rørende og usentimentale barnehjemshistorien med de mesterlige skuerspillerprestasjonene til barna. Du tror det ikke før du får se det! Heia Sør Korea."


"Noe av det vakreste og mest bevegende som kan oppleves i en kinosal." Mørkets Opplevelser, NRK P2. Sterkt anbefalt av Filmbonanza's seerpanel! Terningkast 5 av bl.a. VG, Dagbladet, Nettavisen, Bergens Tidende, Adresseavisen, Fædrelandsvennen, Drammens Tidende, Tønsberg Blad og Fredrikstad Blad.

Filmen er ikke tilgjenglig for avspilling utenfor Norge
Originaltittel: Yeo-haeng-ja
Kategori: Spillefilm
Sjanger: Drama
Skuespillere: Sae-ron Kim, Do-yeon Park, A-sung Ko
Regi: Ounie Lecomte
Produsent: Chang-dong Lee, Laurent Lavolé, Joon-dong Lee
Manus: Ounie Lecomte
Land: Frankrike, Sør-Korea
Språk: Koreansk