Article image

Movies of the Week #3

Disse nypubliserte filmene bør du sjekke ut nå.

 

Frihetens regn

Klassiker!

Den unge og fremgangsrike bankmannen Andy dømmes til livsvarig fengsel for mordet på sin kone og hennes elsker. I fengselet møter han en brutal og ødeleggende virkelighet, men også uventet vennskap så sterkt at det kan rive murer. Andy begynner steg for steg å meisle frem en plan for rettferdighetens skyld, men det kommer til å kreve tid, tålmodighet og hjelp fra selveste Rita Hayworth.

Filmen er basert på Stephen King-novellen Rita Hayworth and the Shawshank Redemption.

Frihetens regn er kåret til den beste filmen gjennom tidene på IMDb, der den har 9,3 i score.  Den ble også nominert til hele syv Oscar-statuetter i 1995. 

 

Blodig alvor

I Roman Polanskis Blodig alvor møtes to foreldrepar etter at sønnene deres har vært i slåsskamp med hverandre. Det som skal være et kort møte med en enkel løsning, utvikler seg til å bli en farse med kaos, forviklinger og barnslig oppførsel.

Jodie Foster og Kate Winslet ble begge nominert til Golden Globe for rollene som de to mødrene. 

 

Richard Says Goodbye

Richard Says Goodbye tar deg på en morsom, men alvorlig reise i livet til Richard (Johnny Depp) som nettopp har fått beskjed om uhelbredelig kreft.

Livet til den trauste, men trofaste engelske professoren tar plutselig en dramatisk og brå vending når han oppdager at døden venter like om hjørnet.

Som alvorlig kreftsyk oppdager han at livet har en ende og tar et solid oppgjør med livet han har valgt å leve som pålitelig og trofast ektemann, far, professor og venn. Hans livsstil skifter like brått og brutalt som dødsdommen og livet hans blir alt annet enn kjedelig, til stor forundring og interesse for alle rundt ham. All etikk og moral forsvinner som dugg for solen og studentene hans får et semester de aldri vil glemme.


Next Goal Wins

Det amerikanske Samoa fotballaget er først og fremst kjent for å ha tapt 31-0 mot Australia i VM-kvalifiseringen 2001. De har aldri fått et eneste poeng i en landskamp eller scoret mål. Men de har lidenskapen for sporten.

I kvalifiseringen til VM 2014, får laget en ny trener med en eneste oppgave - å gjenopprette landets fotballære.

Denne sjarmerende dokumentaren har 7,9 i score på IMDb. 

 

Mr. Hoppys hemmelighet

Denne feelgood-filmen er basert på Roald Dahls Esio Trot. 

Den pensjonerte ungkaren Mr. Hoppy er håpløst forelsket i nabofruen Silver, men hun er bare interessert i sitt kjæledyr skilpadden Alfie. Det er inntil Mr. Hoppy lager en dristig plan for å vinne hennes kjærlighet.

Richard Curtis har forvandlet Roald Dahls elskede roman til en ny romantisk komedieklassiker, med fantastiske Dustin Hoffman og Judi Dench i hovedrollene.

 

Toast

Denne britiske filmen er basert på matguruen Nigel Slagers selvbiografiske bestselger, og byr på bittersøt dramatikk der tapt kjærlighet erstattes med en livslang lidenskap for det gode i livet.

På 1960-tallet i England forsøker den unge Nigel å vinne sin fars godkjennelse gjennom å duellere mot sin nye stemor i kulinarisk kunnskap. Ferdigheter som snart kommer til å lede ham mot noe mye større.

En oppvekstskildring om gudbenådet kokkekunst – som begynner i et kjøkken der smørbrød av ristet brød utgjør selve kronen på verket.

Helena Bonham Carter spiller rollen som Nigels stemor.

 

Se alle nypubliserte filmer her!

 

Published: 21/01/2021   Last updated: 21/01/2021