Article image

Movies of the week // Week 38

Blant ukas filmer finner du mange sterke historier.

Som vanlig har vi publisert mange gode filmer den siste uka, og her får du noen favoritter blant dem. 

 

Papillon

Henri “Papillon” Charrière (Charlie Hunnam), en skapsprenger fra Paris’ underverdenen, blir lurt i en felle og feilaktig dømt for mord. Han dømmes til livstid og blir sendt for å sone på den beryktede Djeveløya. Fast bestemt på å gjenvinne friheten slår han seg sammen med bedrageren Louis Dega (Rami Malek), som i bytte mot beskyttelse går med på å finansiere Papillons flukt.

Fun fact: Når vaktene roper opp navnene til fangene når de går i land på Djeveløya roper en av dem "Hoffman", som en referanse til Dustin Hoffman som spilte Louis Dega i originalversjonen av filmen i 1973. 

 

Pans labyrint

Guillermo del Toros skumle og fascinerende eventyrfilm! 

Ofelia har alltid vært glad i eventyr, og plutselig lever hun midt inne i et selv. Mens mor er syk i barsel og den nye stefaren er opptatt med å slakte lokalbefolkningen, finner Ofelia ut at hun er tronarving til et paradisisk rike under jorda. Men det er ikke bare å kreve sin fødselsrett, hun må utføre tre oppgaver før fullmåne.

Fun fact: Guillermo del Toro sa gjentatte ganger nei til at filmen skulle ha engelsk tale til tross for at han kunne fått dobbelt budsjett. Han ville ikke gjøre noen kompromisser i historien for at filmen skulle passe bedre til markedet. 

 

My Sister's Keeper

Cameron Diaz og Jason Patric spiller foreldrene som bestemmer seg for å få ett nytt barn, som kan med sine organer kan redde deres nålevende datter fra blodkreft og en alt for tidlig død.

Men 13 år gammel bestemmer lillesøster Anna seg for noe som umiddelbart snur opp ned på familiens liv. Hun vil ikke lenger være sin søsters donator. I det minste vil hun ha retten til å bestemme selv. Hun går i mot sine foreldre for å få kontroll over egen kropp, samtidig som hun er smertelig klar over at dette kan lede til sin søsters død.

Fun fact: Sofia Vassilieva barberte av seg både hår og øyebryn for å spille kreftsyke Kate. Hun uttalte at det var det minste hun kunne gjøre for å forstå smerten til Kate. 

 

Bergman - Ett år ett liv

For å forstå denne store kunstneren enda bedre, har regissør Jane Magnusson forsøkt å fange hele personen Ingmar Bergman og belyse alle hans sider -både de fantastiske og de mindre smigrende. Hele filmen handler om året 1957, som regnes for å være hans mest produktive og intense år.

Vant prisen for beste europeiske dokumentar under European Film Award i 2018. 

 

Breathe

En hjertevarm film om hva som er mulig. Regidebuten til Andy Serkis (kanskje best kjent som Gollum).

En inspirerende sann historie om Robin og Diana Cavendish. Et eventyrlystent par som nekter å gi opp, selv om Robin får Polio og blir lammet i hele kroppen.

Filmen er produsert av Jonathan Cavendish, Robin og Dianas sønn. 

 

The Master

Drama satt til 50-årenes USA. Freddie (Joaquin Phoenix) har tjenestegjort i marinen under 2. verdenskrig. Han kommer hjem etter krigen sterkt preget av det han her opplevd, uten jobb og usikker på fremtiden.

Han snubler over en trosbasert kult som engasjerer seg i øvelser for å fjerne følelser, ledet av den karismatiske og intellektuelle Lancaster Dodd, også kjent som “The Master” (Phillip Seymor Hoffman). Og menn som Dodd vet å dra nytte av en ung traumatisert dagdriver som Freddie.

Phillip Seymor Hoffman mottok sin fjerde og siste Oscar-nominasjon for sin opptreden i The Master før han døde i 2014.

 

Vår vingård i Bourgogne

Jean har i løpet av sitt 30-årige liv brukt de siste 10 på å reise rundt i verden. Han har kuttet alle bånd til familen og sitt barndoms Bourgogne og har bosatt seg i utlandet. På sensommeren blir han kalt hjem til Frankrike for å ta farvel med sin døende far. Siden drueinnhøstingen står for døren, gir det Jean en mulighet til å gjenforenes med søskenene Juliette og Jérémie for å enes om framtiden til familiens vingård.

I løpet av et år, til rytmen fra årstidene og vinlagingsprosessen, gjenoppbygger de tre søskenene forholdet langsomt, knyttet sammen av sin kjærlighet og lidenskap til håndverket.

 

Solsidan

Når den populære TV-serien blir film, blir livet mer komplisert på Solsidan. Alex & Anna, Fredde & Mickan og Ove & Anette sliter med ulike livskriser som skilsmisse og barnløshet, samt uskrevne baderegler i Torekov.

 

Se alle nypubliserte filmer her!

 

Published: 17/09/2020   Last updated: 17/09/2020