Article image

Movies of the Week // Week 36

Blant ukas filmer er det mye fremmedspråklig gull, men også en mørk IKEA-komedie med Bjørn Sundquist i hovedrollen.

 

Et helt nytt liv

Fransk-koreanske Ounie Lecomte gjenoppliver med denne filmen minner hun har fra sin egen fortid som adoptivbarn. En ung koreansk pike blir uten forvarsel etterlatt av faren sin på et barnehjem, angivelig for at hun dermed skal få sjansen til et bedre liv gjennom adopsjon. Karaktersterke Jinhee sørger, men nekter å godta at dette kan være noe annet enn en slem misforståelse.

Fortellingen er rørende, full av tristesse, men heldigvis fri for ondskap.

 

Samba

Etter den verdensomspennende suksessen med De urørlige er regissørparet Eric Toledano og Olivier Nakache tilbake med en ny feel good film - igjen med karismatiske Omar Sy i hovedrollen.

Samba migrerte til Frankrike fra Senegal for ti år siden, og har siden da hatt ulike strøjobber. Alice som hadde en lederstilling, har nylig gått på en smell og er utbrent. Begge kjemper for å komme seg ut av blindveien de har havnet i. Samba er villig til å gjøre hva som helst for å få arbeidstillatelse, mens Alice forsøker å få livet tilbake i riktig bane, når skjebnen drar dem mot hverandre.
 

 

Mens vi lever

Kristian er nyforelsket og klar til å starte sitt liv sammen med Anne. En dag banker det på døren, og utenfor står Tommy. Kristian har ikke sett Tommy på mange år, og plutselig konfronteres han med en fortid som han har gjort alt for å glemme.

Mens vi lever er inspirert av virkelige hendelser og følger fire mennesker hvis skjebner flettes inn i hverandre etter en fatal ulykke. En ulykke som vil endre livene deres for alltid.

 

A Woman's Life

A Woman's Life er et prisbelønt drama basert på Guy De Maupassants klassiske roman Une Vie

Normandie,1819. Jeanne er en ung kvinne som kommer hjem til faren sin etter endt utdannelse. Hun har store drømmer om livet - ikke minst om hennes kommende bryllup med en ung adelsmann, selv om det er tilrettelagt for å opprettholde familiens status. Mannen hennes viser seg å være både elendig og utro. Sakte men sikkert mister Jeanne drømmene og falske håp.

Filmen hadde premiere på filmfestivalen i Venezia, hvor den vant kritikerens FIPRESCI-pris for beste film. Den har også blitt tildelt Louis Delluc-prisen, som tildeles årets beste franske film, og ble nominert til to Césars, inkludert for beste skuespillerinne (Judith Chemla).

 

Journeyman

Etter å ha vunnet en tøff tittelmatch på poeng, kollapser mellomvekts-mesteren Matty Burton. Reisen for å få tilbake hukommelsen og evnen til å snakke og bevege seg, blir hans tøffeste kamp noensinne, og prisen kan bli skyhøy, da forholdet til kona Emma og datteren Mia står på spill.

 

School of Life

Paris, 1930. Paul blir sent fra det nøysomme barnehjemmet i Paris' arbeiderstrøk for å bo på landet hos den muntre Célestine og hennes fåmælte skogvokter-mann på greven av Fresnayes store gods.

Når Paul er ute på oppdagelsestur treffer han Totoche, en vennlig krypskytter som lærer ham alt om den ville skogens hemmeligheter. Paul begynner snart i lære som soppsanker, fisker og krypskytter, og det går etter hvert opp for ham at det ikke var tilfeldig at han havnet på dette ukjente stedet.

 

Her er Harold

En morsom og fandenivoldsk roadmovie med Bjørn Sundquist som den fallerte møbelhandleren Harold Lunde - som bestemmer seg for å kjøre til Älmhult i Sverige for å kidnappe IKEA-gründer Ingvar Kamprad.

Filmen mottok to Amandapriser i 2015, henholdsvis for årets mannlige skuespiller (Bjørm Sundquist) og årets foto (Simon Pramsten). Lykke på Italiensk

Et feelgood-drama om tre generasjoner sterke, italienske kvinner som lever på sørkysten av Italia. De må flytte tilbake til den pittoreske kystbygda etter at familiebedriften går konkurs og må legges ned. Adele, som er familiens mest driftige kvinne må ta ansvaret for å finne veien ut av krisen. Datteren ser ikke alvoret i situasjonen, bestemor stoler på Jesus, og søsteren drømmer om å bli skuespiller. Etter å ha flyttet tilbake på landet finner de ny styrke i hverdagen ved å dyrke jorda og selge overskuddet for å få nok til livets opphold.

 

Se alle nypubliserte filmer her! 

Published: 03/09/2020   Last updated: 03/09/2020