Article image

Tema: Ungdomstida

Jakten på egen identitet.

Det er jammen ikke lett å vokse opp, og i ungdomstida blir verdiene og selvstendigheten satt på alvorlige prøver. Når det bobler av hormoner, og voksesmerter i kropp og sjel gjør livet vrient, trenger man litt ekstra kjærlighet og forståelse.

Redaksjonen har funnet frem noen solide og inspirerende filmer som omhandler nettopp denne tida, da identiteten begynner å skinne gjennom.

Close

En intens film om broen mellom barndom og ungdomstid, om å finne seg selv og andre, og om å miste noe. Filmen fikk svært gode kritikker, ikke minst på grunn av de fantastiske unge skuespillerne i hovedrollene.

Drøm videre

Mirja har vært i fengsel, og prøver å restarte livet sitt. Hun vil ha et tydelig skille mellom den hun var, og den hun prøver å bli. En forfriskende og morsom film om unge, voksne kvinner.

Tree of Life

Et mesterverk av en film om gutten Jack og hans familie. Hans mor er en følsom sjel som ivaretar sine tre gutter, mens faren er kald, distansert og streng. Vi følger Jack fra uskyldig barndom til desillusjonert voksenliv, der han forsøker å forsone seg med oppveksten sin.  Filmen har vunnet i alt 116 priser.

Den store prøven

Eliza er i ferd med å avslutte skolegangen og starte på studier da hun blir brutalt overfalt like før de siste eksamenene. Kan hun klare å sette det vonde til side for å komme seg gjennom eksamenene og videre i livet?

Gregory’s Girl

Et sjarmerende gjensyn med 80-tallet. Denne filmen fra Skottland er en historie om tenåringskjærlighet, angst og fotball og ble i sin tid nominert til en BAFTA-pris.

Giant little ones

Franky og Ballas er bestekompiser, på skolens svømmelag og populære blant jentene. En hendelse på en ungdomsfest endrer ting for dem begge. Filmen vant blant annet Publikumsprisen på Gøteborg Film Festival, og er en solid historie om å finne sin sanne identitet.

For flere coming-of-age filmer av høy kvalitet, sjekk ut denne listen:

Redaksjonen tipser: Ungdomsfilmer

Publisert: 05.09.2024   Sist oppdatert: 05.09.2024