Article image

Filmtips: meditative filmer.

Filmer der naturen spiller hovedrollen.

Stressende hverdag? Noen ganger kan det være godt å roe ned med en god film. Redaksjonen har plukket ut noen filmer i rolig tempo, som gir rom for ettertanke og der naturen spiller hovedrollen.

Eiketreet

En naturfilm der dyrene er de som står for snakkingen – og skuespillet. Kun naturlyder og det naturlige dramaet som utspiller seg i naturen når årstidene skifter.

Corn Island

En filmperle av de sjeldne!

En eldre mann og hans barnebarn kommer til en liten og flat øy i en elvemunning på grensen mellom Georgia og Abkhazia. En film med få ord hvor det meste ligger i bildene. Dette handler om ikke mindre enn de store spørsmålene: livet, døden og kjærligheten. Det er en ode til arbeidet og det å dyrke jorden.

Bjørnen

Et storslagent eventyr om bjørneungen Youk som lever lykkelig med sin mor i de majestetiske fjellene når tragedien slår til. Et steinras dreper mammaen, så Youk må klare seg selv. Han slår seg sammen med en gigantisk, skadeskutt Kodiakbjørn som først ikke vil vite av ham. Til ekkoet av geværkuler og hundebjeff flykter de mens deres vennskap vekkes og fordypes...

Pingvinenes marsj

På slutten av den antarktiske sommeren legger keiserpingvinene ut på en reise over tundraen mot sitt vanlige hekkested. Men det er bare den første og minst utfordrende delen av pingvinenes fascinerende og intrikate reproduksjon. Pingvinenes marsj ble en umiddelbar klassiker i naturdokumentarer og ble tildelt Oscar for beste dokumentarfilm.

Snøleoparden

I denne dokumentaren drar fotograf Vincent Munier sammen med forfatteren Sylvain Tesson for å finne og dokumentere den mystiske og vakre snøleoparden i det Tibetanske høylandet.    

Pust - og nyt!

Publisert: 13.06.2024   Sist oppdatert: 13.06.2024