Article image

Filmtips: Påskekrim for den yngre garde

Detektivarbeid, forsvinninger og mysterier.

Det er laget mye spennende krim for barn. Her er redaksjonens forslag.

Forfatter Jørn Lier Horst har truffet blink med sine bøker om detektivbyrå nr. 2, der trioen Tiril, Oliver og sporhunden Otto møter stadig nye mysterier de må løse. Hos Filmoteket finner du blant annet Operasjon Mumie, som dreier seg om mystiske hendelser ved et museum i Elvestad. I Operasjon mørkemann må gjengen ta i bruk alt de har av kløkt og teknologi for å knekke saken. Noe for barna å kose seg med alene, men filmene fungerer også utmerket for hele familien!

Noen ganger jobber man best alene, mens det i andre tilfeller er avgjørende med gode venner og hjelpere. I Nelly Rapp – Monsteragent møter hovedpersonen både vampyrer og spøkelser. I den danske filmen Nabospionen er det privatdetektiven Agathe Christine som påtar seg å jakte på en tyv, i klassisk Poirot-stil.

Gjengen i Detektivklubben hilser velkommen til sitt nye medlem, Carmen, 7 år, som drømmer om å bli detektiv som sin oldemor. Filmen Bestevenner handler om et forsvinningsmysterium. To modige jenter tar opp jakten på sin venninne som har forsvunnet sammen med sin mor.

I LasseMajas detektivbyrå skjer det alltid noe, og ofte mye! I Det første mysteriet møtes hovedpersonene Lasse og Maja for aller første gang – og løser sin første sak. Stella Nostra byr på italiensk bryllup og forsvunnede kronjuveler og i Togranerens hemmelighet må detektivene redde detektivbyrået sitt - og Majas pappa.

Fortsatt god krimpåske!

Published: 26/03/2024   Last updated: 26/03/2024