Article image

Ukas fredagsfilm // Uke 15

Rørende sexkomedie med Emma Thompson i hovedrollen.

15. april blir den britiske skuespillerinnen Emma Thompson 64 år. I ukas fredagsfilm spiller hun en kvinne i samme alder, og tematikken dreier seg om alderdom og seksualitet. 
 

Ukas fredagsfilm: Good Luck to You, Leo Grande (2022)

Nancy har nylig blitt enke. Ektemannen Robert var både snill og omsorgsfull, men på soverommet var det aldri hun som ble tilfredsstilt. Nå har hun en plan.

På et anonymt hotellrom utenfor byen hilser Nancy nervøst på eskorten Leo. Han ser like bra ut som bildene på nettet lovet, men det Nancy ikke kunne forutse er at samtalene de har er vel så stimulerende som den kroppslige nærkontakten. Leo har et syn på alt, og selv om han kanskje ikke alltid forteller sannheten, finner Nancy ut at hun liker ham. Og han liker henne.

Med økende seksuell selvtillit begynner Nancy å slappe av. I løpet av tre stevnemøter endres dynamikken og maskene de begge bærer begynner sakte å forsvinne.
 

Mottakelse

Filmens manus er skrevet av den britiske komikeren, forfatteren og dramatikeren Katy Brand, mens regissøren er australske Sophie Hyde. Good Luck to You, Leo Grande er altså en film skrevet av og for kvinner. 

Filmen har fått jevnt over gode anmeldelser, og vi siterer Filmpolitiets anmeldelse av filmen: «Good Luck to You, Leo Grande er verdt å se for hvor ekstremt vellykket den viser smerten av et liv helt fritt for seksuell tilfredsstillelse, og det utrolig vakre båndet som kan dannes mellom to fremmede som sakte, men sikkert tør å være mer åpne og sårbare overfor hverandre.»

  • IMDb-score: 7,2

Se filmen her!

 

Se også disse filmene med Emma Thompson på Filmoteket:

 

Published: 11/04/2023   Last updated: 11/04/2023