Article image

Ukas fredagsfilm // Uke 8

Denne skuespilleren kommer du til å se mye i fremtiden.

Ukas fredagsfilm er en film vi har gledet oss til å trekke frem. Det er en musikalsk perle av en film som handler om ei trøblete ung dame som vil synge country mer enn noe annet. 
 

Ukas fredagsfilm: Wild Rose

Rose-Lynn Harlan har en frynsete fortid og en fabelaktig stemme. Selv om hun er født og oppvokst i Glasgow, har hun alltid identifisert seg med de amerikanske countrystjernene og brenner for den upolerte countrymusikken i USA, som består av «tre akkorder og sannheten om livet».

Hennes store drøm er å flytte til Nashville og få sitt store gjennombrudd blant likesinnede, men drømmen virker fjern når man bor i Skottland, er alenemamma til to små og arbeider som hushjelp. Ved hjelp av sjefen hennes, som får i stand et møte med en legendarisk BBC-radiovert, og noen harde verbale sannheter fra moren, Marion (Julie Walters), innser Rose at veien til egen lykke kanskje er kortere enn hun tror. 

Wild Rose er en original og oppløftende film om familie, livsdrømmer og musikk som kommer rett fra hjertet.

  • IMDb-score: 7,2
  • Rotten Tomatoes Tomatometer: 92 %


Kommende filmstjerne

Rose spilles av stortalentet Jessie Buckley, som har begeistret publikum og anmeldere over hele verden med sin autentisitet og nydelige sangstemme. Trolig kommer du til å se henne i mange filmer i årene som kommer. 

Fun fact: Jessie Buckley ble først kjent gjennom BBC TV-talentshowet I'd Do Anything, hvor hun ble nummer to i konkurransen om å få en stor rolle i musikalen Oliver. 


Se filmen her!
 

Andre filmer du kan se på Filmoteket med Jessie Buckley:

Published: 23/02/2022   Last updated: 23/02/2022