Screen
Poster

En engel ved mitt bord

158 minutter 1990 7,4

Filmen tar utgangspunkt i selv-biografiene til Janet Frame, New Zealands mest berømte forfatter og dikter. En besettende fortelling om en plaget jente som diagnostiseres som schizofren og tilbringer årevis i institusjoner før sitt gjennombrudd. 

I En engel ved mitt bord forteller Jane Campion historien om Janet liv, slik hun selv skildret det i sin selvbiografi. Som barn var Janet relativt sky og sårbar, noe som bidro til å sette henne utenfor. Problemene forsvant ikke etter hvert som hun ble eldre, og hun utviklet en sosial redsel som ble mer og mer hemmende. Når hun feildiagnostiseres som schizofren, er det starten på et langt institusjonsopphold. Samtidig som dette gjør at hun mister flere år av sitt liv, er det da hun innser at det eneste hun vil og må gjøre, er å skrive.

En engel ved mitt bord er mye mer enn en tragisk sykehusskildring eller beretningen om et misforstått geni; det er en fargerik, medrivende fortelling om en person helt utenom det vanlige, som forsøker å komme nærmere en forståelse av egen identitet.

Filmen er ikke tilgjenglig for avspilling utenfor Norge
Originaltittel: An angel at my table
Kategori: Spillefilm
Sjanger: Drama
Skuespillere: Kerry Fox, Alexia Keogh, Karen Fergusson, Iris Churn, K.J. Wilson, Melina Bernecker, Glynis Angell, Sarah Smuts-Kennedy, Colin McColl, Martyn Sanderson
Forfatter: Janet Frame
Regi: Jane Campion
Produsent: Bridget Ikin
Foto: Stuart Dryburgh
Musikk: Don McGlashan
Manus: Laura Jones
Land: Australia, New Zealand
Språk: Engelsk