Article image

Ukas fredagsfilm // Uke 33

Historien om en av moteverdenens aller største legender.

Den 19. august 1883 ble en liten mørkhåret jente med navnet Gabrielle Bonheur Chanel født inn i fattigdom på den franske landsbygda. Etter hvert døde hennes mor, og hun ble plassert på et barnehjem.

Hvem hadde trodd at den lille jenta senere skulle bli kjent som én av århundrets hundre viktigste og innflytelsesrike personligheter?

Ukas fredagsfilm: Coco før Chanel

Coco før Chanel bygger på biografien av Edmonde Charles-Roux, og forteller historien om den verdenskjente motedesigneren Chanels tidlige liv.

Rollen som Coco Chanel spilles av Frankrikes kanskje største kvinnelige stjerne Audrey Tautou, tidligere kjent for bl.a. Da Vinci-koden og Den fabelaktige Amélie fra Montmartre. Den vakre Audrey Tautou gjør en fantastisk rolleprestasjon som det legendariske moteikonet Coco Chanel.

Reisen til Chanel gikk fra et barnehjem på den franske landsbygda, til Paris' fineste sosietetskretser. Hennes kreativitet boblet over og hun var alt fra barsangerinne, syerske, sosial opprører og moteikon. 

Hennes stil og visjon var inspirert av mote og lidenskap, og det er ikke uten grunn at den lille sorte og Chanel no. 5 står like støtt i dag som for hundre år siden.

Filmen ble nominert til en Oscar i 2010 for beste kostymedesign.

 

Se filmen her!

 

Vil du se flere filmer med  Audrey Tautou har vi også disse filmene på Filmoteket:

 

Published: 17/08/2021   Last updated: 17/08/2021