Article image

Ukas fredagsfilm // Uke 28

En absolutt "must see" i filmverdenen.

 

17. juli fyller Wong Kar-wai 63 år. Ikke hørt om han før? Da er det på tide. 

Den Hongkongkinesiske regissøren er en av Tarantinos store favoritter, og har siden 90-tallet vært kjent som en av filmverdenens mest originale filmskapere. 

Det er vanskelig å beskrive filmene til Wong Kar-wai, man må nesten oppleve dem selv for å skjønne 'hypen'. Men enkelt forklart kan man si at regissøren er en mester på stemningen og de små øyeblikkene i vanlige situasjoner, som ofte blir satt i skyggen i de store blockbusterne. 

 

Ukas fredagsfilm: In the Mood for Love

Hongkong i 1962. Chow og Su flytter samtidig inn i samme bygning. Ektefellene deres etterlater dem ofte til seg selv, så de omgås hverandre i stedet. Når de så begynner å mistenke at ektefellene er utro, styrkes båndet mellom dem. Men de er fast bestemt på ikke å utforske forholdet ytterligere, for ikke å gjøre seg skyldig i samme form for svik.

In the Mood for Love er et vakkert drama om et blomstrende vennskap og det å finne trøst i hverandre, filmet med Wong Kar-wais ikoniske og unike følsomhet. Filmen dukker stadig opp på topplistene til både kritikere og filmskapere, og den ble kåret til beste film i Cannes i 2000.

Filmen er blant annet nummer 238 på IMDb sin liste over de 250 beste filmene gjennom tidene.

Du ser den her! 

 

Vil du ha enda mer 90-talls vibber med sterk fargebruk og høyere tempo, kan vi anbefale Chungking Express fra 1994. 

 

Vi har også følgende filmer av Wong Kar-wai: 

 

God film!

 

Published: 06/07/2021   Last updated: 06/07/2021