Article image

Movies of the Week #4

Disse filmene anbefaler vi nå.

 

Bully

Vond, men viktig. 

Hvert eneste år blir 13 millioner unge mobbet i USA. Denne opprivende dokumentarfilmen tar oss med inn i hverdagen til fem barn og deres familier gjennom et skoleår. Deres vitnesbyrd, i tillegg til opptak fra klasserom, skolebusser og kantiner, gir et viktig innblikk i den daglige trakasseringen mange opplever - spesielt i skolesammenheng. Noen barn drives til selvmord av mobbingen, mens andre ender med å true sine plageånder med våpen.

Bully er ikke bare en tragedie, men også en film fylt av håp og kamplyst, med ønske om å gjøre en forskjell. 

 

Beautiful Boy

I samme sekund som politiet banker på familien Carrolls dør, vet Bill og Kate at ingenting kommer til å bli som før igjen. Deres eneste sønn er død – etter å ha utført en skolemassakre. Men livet må gå videre uansett hvor ubegripelig det enn må være.

Et prisbelønt drama om hva som skjer når livet blir knust – om skyld, savn og til slutt håpet og kjærlighetens ubønnhørlige kraft.

 

Oceans

Ved hjelp av banebrytende teknikk har Oscar-nominerte Jaques Perrin og hans team laget en helt unik opplevelse under havoverflaten for hele familien. Det har tatt seks år å ferdigstille filmen og viser våre hav på en måte vi aldri har sett tidligere. Et fascinerende, spennende, morsomt og tankevekkende eventyr som overgår alt hva du har sett før.

 

De røde sko

Klassisk Oscar-vinner fra 1948.

En ung ballerina, Victoria Page, står overfor en uløselig konflikt mellom to menn. To menn med forskjellige interesser for henne. Boris Lermontov er en dansimpresario som ser en potensiell stjerne i Victoria og derfor krever henne for total hengivenhet. Den andre mannen er Julian Craster, en ung komponist som ble forelsket i henne. Det blir en kamp mellom kjærlighet og lidenskap for kunst.

De røde sko er et tragisk drama i skimrende vakker technicolor. Denne 1948-filmen vant to Oscar-priser og ble nominert til tre til på Oscar-utdelingen 1949.

 

My Summer In Provence

Idyllisk dramakomedie fra Provence med Jean Reno, kjent fra Léon, i hovedrollen. 

Paul lever et fredelig liv og elsker olivendyrking i det drømmeaktige og vakre Provence. Men stillheten får en brå slutt når hans barnebarn uventet kommer fra Paris.

 

Bright Star

Bright Star er et fargerikt portrett av 1800-talls forfatteren John Keats, fortalt av hans store kjærlighet Fanny Brawnes. Det unge parets romanse er en smertefull og vakker kjærlighetshistorie skildret med unik fingerspissfølelse. En sann hyllest til livets første og sterkeste kjærlighet.

 

Se alle nypubliserte filmer her! 

 

Published: 28/01/2021   Last updated: 28/01/2021