Article image

Movies of the week // Week 44

Få med deg disse nypubliserte filmene nå.

 

Once Were Brothers - Robbie Robertson and The Band

The Band var gruppen som, i 60-tallets USA, la grunnlaget for hele den amerikanske rockekulturen. De hadde sine røtter i blues, country og folkrock, og akkompagnerte Bob Dylan så vel som satte sitt preg på en hel sjanger ved å knytte sammen gammel og ny musikk.

Once Were Brothers er fortellingen om gitaristen Robbie Robertson og et av verdens mest innflytelsesrike band – med Martin Scorsese og Ron Howard som produsenter.

 

Ukjent soldat

Ukjent soldat (også kjent som Unknown soldier) er en storslagen krigsfilm hvor vi følger tett på infanteriregiment 8 under "Fortsettelseskrigen" fra 1941 - 1944. Soldatene kommer fra hele Finland og har forskjellig bakgrunn og motivasjon. Noen er erfarne soldater mens andre er unge tenåringsgutter som så vidt har tatt i et våpen.

Filmen er basert på den bestselgende boken Ukjent soldat av Väinö Linnas og regnes som en av Finlands nasjonalskatter. Filmen er Finlands mest påkostede film noensinne.

 

Frøken Frimans krig

Ikke en film, men en hel serie om kvinne- og klassekamp på starten av 1900-tallet.

I protest mot det mannsdominerte samfunnet og utbredt juks i bransjen bestemmer Dagmar Friman seg for å starte et dagligvarekooperativ bestående av bare kvinner. Byens mannlige forhandlere vegrer seg mot konkurranse og prøver å sette kjepper i hjulene. Serien er inspirert av en sann historie om klasse- og kvinnekamp på begynnelsen av 1900-tallet.

Du kan se alle fire sesongene her!  

 

Sherlock Jr. 

Fra legenden Buster Keaton! 

En kinomaskinist sovner under en filmvisning, og forsvinner selv inn i filmen som spilles av. I drømme er han mesterdetektiv Sherlock Holmes, som har i oppdrag å finne noen forsvunne perler og vinne tilbake hjertet til sitt livs kjærlighet fra sin største rival.

Vil du se mer av Buster Keaton har vi også Our Hospitality, The General og Steamboat Bill, Jr.

 

Feels Good Man

De seneste årene har Pepe the Frog blitt maskot for den alternative høyrebevegelsen som herjer på nettforumer, og et symbol for rasisme, hat og intoleranse. 

Feels Good Man skildrer hvordan han havnet der, og hvordan Pepes skaper Matt Furie gjør alt som står i hans makt for å få tilbake kontrollen over sin opprinnelig uskyldige seriefigur. En høyaktuell beretning om internettets baksider, personlig integritet og å kjempe for det man tror på.

 

Den perfekte familie

Kanskje ikke noen Oscar-vinner, men en dramakomedie med et ganske artig konsept!

Steve og Kate Jones er i det ytre det perfekte paret som sammen med sine veloppdragne tenåringsbarn flytter til et sjarmerende villaområde. Pene, fremgangsrike og med det siste nye av utstyr med de rette merkene tiltrekker de seg naboenes nysgjerrige og beundrende blikk. Plutselig vil alle ha de samme tingene som familien Jones. Familien Jones lever ikke bare ut den amerikanske drømmen, de selger den også. Familien er i virkeligheten ikke en ordentlig familie, men ansatte reklamefolk, betalt for å få omgivelsene til å kjøpe alt de viser fram.

 

Yves Saint Laurent

Glad i mote?

Yves Saint Laurent er filmen om det dramatiske livet til den verdenskjente franske moteskaperen Yves Saint Laurent. Vi blir med fra slutten av 50-tallet da hans karriere kom igang og han møtte sin kjæreste og forretningspartner, Pierre Berge.

Pierre Niney vant en César (den franske nasjonale filmprisen) for rollen som den suksessfulle designeren. 

 

Mr. Morgan's Last Love

Mr. Morgan's Last Love er en dramakomedie med Michael Caine og Clémence Poésy.

Fra den dagen Pauline gir den gamle og sta Mathew en hjelpende hånd på bussen snubler han seg tilbake til lykken. Han blir helt satt ut av den unge kvinnens vitalitet og optimisme, og den stille læreren får selv en leksjon i livets lære. I sitt hverdagseventyr av spaserturer i Paris, lunsjer i parken og turer på landet, utforsker det underlige paret verdiene av vennskap og samboerskap, smaken av romanse og meningen av å ha en familie.

 

Se alle nypubliserte filmer her! 

 

Published: 29/10/2020   Last updated: 29/10/2020