Article image

Ukas filmer // Uke 41

Disse nypubliserte filmene bør du se nå.

 

Blant ukas filmer finner du alt fra komitragiske britiske terrorister til Christian Bale som falsk prest i Kina. 

 

Four Lions

Fire britiske wannabe-terrorister lager hemmelige planer om å bombe et maraton i London. Men å bli martyr er vanskeligere enn du kanskje tror, i det minste hvis du er en del av "Four Lions". En gruppe svakt begavede mennesker som lever for drømmen om å bli selvmordsbomber, men mislykkes i alle sine forsøk. De skyter bazookas frem og tilbake, lager propagandavideoer som bare består av bloopers og tror at internett er noe du kan sprenge.

 

To dager, en natt

Sandra får vite at hennes arbeidsgiver har gitt kollegene valget mellom å motta en bonus på 1000 euro eller å la henne beholde jobben. Ledelsen har ikke råd til begge deler. Hun har én helg på å gå rundt fra kollega til kollega og overtale dem til å takke nei til de ekstra pengene slik at hun selv ikke skal bli arbeidsløs. En ekstremt ydmykende situasjon det er umulig å komme seirende ut av. Å miste jobben i et kriserammet Europa er ingen spøk, men hva vil skje dersom kollegene må gi fra seg noe de desperat trenger for hennes skyld?

Marion Cotillard ble nominert til Oscar for rollen som Sandra. 

 

Phoenix

Juni 1945. Alvorlig skadet, og med ansiktet ødelagt, vender den overlevende konsentrasjonsleirfangen Nelly tilbake til Berlin for å finne sin store kjærlighet, ektemannen Johannes. Da de to omsider møtes kjenner han henne ikke igjen. Alle tror hun er død. Nelly reiser seg fra asken. Hun ønsker seg ikke et nytt liv, men vil ha sitt gamle tilbake. Det er likevel én ting som plager henne mer enn noe annet: Kan det stemme, de skumle ryktene om at det var Johannes som overga henne til nazistene?

 

The Stoning of Soraya M. 

Basert på en sann historie, og en film som treffer deg rett i magen. 

Oscar®-nominerte Shoreh Aghdashloo (House of Sand and Fog) spiller den heroiske rollen som Zahra, en kvinne med en brennende hemmelighet. Når journalisten Freidoune (Jim Caviezel, The Passion of the Christ) befinner seg strandet i Zahras avsidesliggende landsby, tar hun en modig sjanse ved å avsløre det landsbyens beboere vil gjøre alt for å holde skjult.

Vær obs på at det er noen svært grafiske scener mot slutten av filmen. 

 

The Flowers of War

Fra regissøren av Hero og House of Flying Daggers kommer en historie om krig og kjærlighet. En historie om uventede forbindelser som skal lede til heltedåd. Med Oscarvinneren Christian Bale i hovedrollen.

Vi befinner oss i Nanjing i Kina i 1937. Byen er okkupert av japanske soldater og en flokk med sjokkskadde skoleelever, et dusin av byens forførende eskortepiker og en amerikansk desertør som utgir seg for å være prest for å redde sitt eget skinn, søker tilflukt i en kirke. Omgitt av angripende soldater, må de i de neste dagene samarbeide for å overleve.

 

En natt i Berlin

Spanske Victoria er på søken etter spenning og moro i Berlin. Etter et besøk på en av byens nattklubber møter hun Sonne og gjengen hans. Victoria og Sonne finner umiddelbart tonen, og klarer nesten ikke slippe hverandre av syne. Gjengen lokker henne videre ut i Berlin-natten, men det går brått fra himmel til helvete når en av gutta skylder noen en farlig tjeneste. Natten er helt ute av kontroll.

En natt i Berlin er en intens spenningsfilm skutt i én lang tagning, noe som gjør dette til en filmopplevelse helt utenom det vanlige. Norske Sturla Brandth Grøvlen er filmens fotograf og mottok en Sølvbjørn for innsatsen. Filmen ble fort den store snakkisen under årets filmfestival i Berlin.

 

The Survivalist

I en tid med sult lever en av de overlevende på en liten jordflekk langt inni en skog. Når to kvinner på leting etter mat og ly oppdager hans lille gård, føler han sitt eksistensgrunnlag truet.

Regissør Stephen Fingleton ble BAFTA-nominert i kategorien "Outstanding Debut by a British Writer, Director or Producer". Han vant "Douglas Hickox Award" for regidebuten sin under British Independent Film Awards.

 

Kill Your Darlings

Er du glad i beatgenerasjonens store sønner passer denne filmen for deg. 

Det er tidlig på 40-tallet, Alan Ginsberg (Daniel Radcliffe) studerer engelsk på Columbia University, og lærer mer enn han hadde regnet med. Misfornøyd med skolens gammeldagse stil, tiltrekkes Alan av kolleger som Lucien Carr (Dane DeHaan), William S. Burroughs (Ben Foster) og Jack Kerouac (Jack Huston). Sammen utforsker denne gjengen nye spennende litterære ideer som vil utfordre samtiden som den fremtidige ‘Beat Generation’.

 

Se alle nypubliserte filmer her! 

 

 

Published: 08/10/2020   Last updated: 08/10/2020