Article image

Filmtips: Jim Broadbent

En av Storbritannias mest allsidige skuespillere.

Denne uken har redaksjonen valgt å sette fokus på filmer med skuespiller Jim Broadbent. 

Han er for mange mest kjent som faren til Bridget i Bridget Jones-filmene eller som den distre professoren som må overtales av Harry Potter til å komme tilbake til Hogwarts. Men Broadbents karriere strekker seg i flere retninger. 

Han vokste opp i en familie med forkjærlighet for skuespill og ble uteksaminert fra London Academy of Music and Dramatic Art i 1972. Etter flere roller på teaterscenen spilte han i sin første film i 1978. Hans repertoar spenner seg fra barnefilmer til actionthrillere, og han har de siste årene hatt stor suksess med dramafilmer. 

I den rørende og varme Harold Fry’s utrolige pilgrimsferd drar han til fots for å si farvel til en gammel venn, uten bagasje og med kontinuerlige oppfordringer til vennen om å vente med å dø, til han ankommer. 

I King of Thieves blir det et siste sprell med gjengen da den 77-årige tidligere tyven Brian Reader samler en gjeng kriminelle for å gjennomføre et ran.  

Iris handler om forfatteren Iris Murdoch som utvikler Alzheimers, og hennes ektemann gjennom 40 år. Broadbent vant Oscar for sin rolle som ektemannen John Bayley.

Kos deg med disse og flere Jim Broadbent-filmer!

Publisert: 08.08.2024   Sist oppdatert: 08.08.2024