Article image

Filmtips: Filmer for de som elsker bøkenes verden.

Lesehest, bibliotekar, forfatter eller generelt glad i bøker?

Velg mellom flere gode titler som omhandler bøker, lesere, biblioteker og forfattere.

After Words

En bibliotekar som lider av en midtlivskrise reiser til Costa Rica, hvor hun møter en yngre mann.

Mellom linjene

Leonard er forfatter. Han har hatt stor suksess med sine romaner basert på egne opplevelser og romanser. Alain er hans forlegger. De har lang fartstid sammen og det smerter ham å refusere vennens nye manus. Men Leonard selger ikke som før. Bøker selger ikke som før. Digitaliseringen har snudd opp ned på det meste i bokbransjen og bloggeren har kanskje blitt viktigere enn forfatteren. Det er tid for selvransakelse.

The Bookshop

Vi møter den unge enken Florence Green (Emily Mortimer) som vil åpne en bokhandel i en liten by i Øst-England på slutten av 50-tallet. Hun møter overraskende nok høflig men hensynsløs lokal opposisjon mot bokhandelen.
Etter hvert som Florence møter hindringer og ser mistenkelige tegn på en lokal maktkamp, er hun tvunget til å spørre: Bør man starte en bokhandel i en by som kanskje ikke vil ha en?

Guernsey forening for litteratur of potetskrellpai

London, 1946. Den karismatiske forfatteren Juliet mottar et brev fra et medlem av en mystisk bokklubb som ble startet på den nazi-okkuperte øya Guernsey i den engelske kanal. Nysgjerrig på hvem som står bak brevet bestemmer hun seg for å besøke øya. Her møter hun de herlige eksentriske medlemmene av Guernseys forening for litteratur og potetskrellpai, inklusiv Dawsey, den litt mystiske men fasinerende mannen som skrev brevet. Ettersom hemmeligheter fra krigen avdekkes, knyttes Juliet enda mer til øya, bokklubben og Dawsey, noe som kommer til å forandre hennes liv for alltid.

Shirley

Den beryktede forfatteren Shirley Jackson bor i et stort hus i en liten amerikansk by med sin mann Stanley. Stanley er litteraturprofessor og inviterer hans nye protesjé Fred og Freds gravide kone Rose til å flytte inn hos dem. Gradvis utvikler et sosialt spill seg mellom de to parene i huset – et spill som er mistenkelig likt de psykologiske thrillerne Shirley er kjent for å skrive.

A little White Lie

To verdener kolliderer i New York, når invitasjonen til å holde et foredrag på litteraturfestivalen havner hos en håndverker som knapt har åpnet en bok i sitt liv, istedenfor hos en kjent forfatter med samme navn. Mot bedre vitende bestemmer førstnevnte seg for å takke ja, og blir tatt imot av både beundrere og akademiske fagfeller. Han klarer til og med å innlede et forhold til en språkprofessor før den faktiske forfatteren plutselig dukker opp…

Whisper of the Heart

Skoleeleven Shizuku finner ut at alle bibliotekbøkene hennes har vært utlånt til samme person, så hun setter seg fore å møte ham og samtidig følge drømmene sine.

Gemma Bovery

Den litteraturelskende bakeren Martin lever et stille liv i en liten by i Normandia. Men alt forandres da et britisk par flytter inn i huset ved siden av. Ikke nok med at de heter Gemma og Charles Bovery, deres liv minner veldig om personene i Flauberts klassiker «Madame Bovary». Filmen er en adapsjon av den engelske serietegneren Posy Simmonds fortelling som utkom i bokform i 1999.

Publisert: 22.04.2024   Sist oppdatert: 25.04.2024