Article image

Ukas fredagsfilm // Uke 18

Glimrende advokat-thriller med George Clooney.


Fredag 6. mai fyller George Clooney 61 år, hipp hipp! Det markerer vi med å trekke frem en glimrende thriller, med Clooney i hovedrollen selvfølgelig, som ukas fredagsfilm. 
 

Ukas fredagsfilm: Michael Clayton

Det er midt på natten og et advokatkontor i en Manhattan-skyskraper er fortsatt belyst og i full aktivitet. I en fengselcelle i Milwaukee sitter den briljante advokaten Arhur Edens og grunner på hvordan han kunne miste kontrollen i retten. Hvordan kunne han, midt i prosedyren, kaste klærne og proklamere sin kjærlighet til en 19 år gammel jente på andre siden av rommet.

Michael Clayton får i oppdrag å fordekke Arthur Edens kollaps i retten, og han forstår snart at det er snakk om mer enn en anspent og overarbeidet mann. For første gang i sin ansettelsestid hos Kenner, Bach og Leeden holder det ikke for Clayton å bare begrave hemmelighetene - han må grave seg nedover, enda dypere.

Mottakelse

  • IMDb-score: 7,2
  • Rotten Tomatoes Tomatometer: 91 %

I tillegg til Clooney finner du andre store navn på rollelisten som for eksempel Sydney Pollack og Tilda Swinton. Sistnevnte vant en Oscar-pris (beste kvinnelige birolle) for sin rolle i Michael Clayton. Det ble filmens eneste statuett, selv om den var nominert i hele syv kategorier. 

  • Fun fact:  Denzel Washington takket nei til hovedrollen fordi han var skeptisk til å jobbe med en førstegangsregissør (Tony Gilroy). George Clooney takket også først nei av samme grunn. Clooney møtte senere Tony Gilroy og skjønte at dette ville fungere, og takket derfor ja til slutt.  Washington sa at han angret på avgjørelsen etter å ha sett filmen.

 

Du ser filmen her! 


Ps: Vil du se mer George Clooney har vi også Maktens menn her på Filmoteket. 

 

Published: 02/05/2022   Last updated: 02/05/2022