Screen
Poster

Porco Rosso

94 minutter 1992 7,7

Langt inne i skogen bor Tanukiene, en helt spesiell type magiske vaskebjørner som kan forvandle seg til nesten hva som helst – til og med mennesker. De lever sine liv i sus og dus, men den harmoniske tilværelsen trues når utbyggingen av en nærliggende storby når deres territorium. Noe må skje, snart er det ikke mer skog igjen! De legger en listig plan for å skremme vekk utbyggerne med artige skøyerstreker, men den fryktløse krigeren Gonta er utålmodig: Han vil ha krig.

Porco Rosso, som var Miyazakis fjerde fi lm for Studio Ghibli, var opprinnelig planlagt som en 45 minutter lang kortfilm for Japan Air Lines. Men det tok selvfølgelig ikke lang tid før Miyazakis velkjente forkjærlighet for fly og luftens romantikk tok overhånd, og historien vokste til spillefilmlengde. Resultatet har blitt en nostalgisk eventyrfilm som kanskje best kan beskrives som et luftig blanding av Hemingway og Kardemommeby – her favnes det med andre ord bredt, med mye å glede seg over for både liten og stor!

Filmen er ikke tilgjenglig for avspilling utenfor Norge
Originaltittel: Kurenai no buta
Kategori: Spillefilm
Sjanger: Animasjon
Skuespillere: Shûichirô Moriyama, Tokiko Katô, Bunshi Katsura, Tsunehiko Kamijô, Akemi Okamura, Akio Otsuka, Hiroko Seki, Reizo Nomoto, Osamu Saka, Yû Shimaka
Regi: Hayao Miyazaki
Produsent: Toshio Suzuki
Produksjonsselskap: Studio Ghibli
Musikk: Joe Hisaishi
Manus: Hayao Miyazaki
Land: Japan
Språk: Japansk