Article image

Ukas fredagsfilm // Uke 31

Mystisk drama fra Cannes-aktuelle Joachim Trier.

 

Årets filmfestival i Cannes ble en suksess for norsk film. Joachim Triers Verdens verste menneske var nominert i den prestisjetunge hovedkonkurransen, og ble applaudert både av publikum og kritikere etter visning. Filmen måtte se seg slått av fransk-belgiske Titane, men hovedrolleinnehaver Renate Reinsve vant prisen for beste kvinnelige skuespiller. 

 

Joachim Trier har tidligere laget filmer som Oslo, 31. august, Reprise og Louder Than Bombs

En annen kritikerrost film signert Trier, er Thelma fra 2017, som vi har valgt ut som ukas fredagsfilm.

 

Ukas fredagsfilm: Thelma

Thelma handler om en ung kvinne som flytter fra sin religiøse familie på Vestlandet for å studere i Oslo. Her treffer hun medstudenten Anja og de to blir trukket mot hverandre på mystisk vis.

Thelma blir overveldet av følelser hun ikke tør anerkjenne, samtidig som hun får uforklarlige anfall. Skremmende og overnaturlige krefter presser seg frem - og en dag forsvinner Anja sporløst.

Filmen vant hele tre Amandapriser i 2018, og fikk mye skryt fra anmeldere verden over. 

Birger Vestmo beskrev filmen slik i sin anmeldelse for NRKs Filmpolitiet: “Joachim Trier imponerer med behersket regi i en sjanger der klisjéfellene er mange, men han går ikke i en eneste av dem. Hans virtuose filmspråk, kombinert med Eili Harboes storspill, hever filmen opp til et høyt nivå. Thelma er en elegant og engasjerende thriller!”

 

Du ser den her! 

 

Published: 02/08/2021   Last updated: 02/08/2021