Article image

Ukas fredagsfilm // Uke 20

Ukas fredagsfilm er en perle av en film som garantert gjør deg våt i øyekroken.

 

21. mai har Nick Cassavetes bursdag. Har du ikke hørt navnet hans før?

Den amerikanske regissøren og skuespilleren (som for øvrig er sønn av skuespillerne John Cassavetes og Gena Rowlands) begynte som skuespiller (bla. i Face/Off) før han begynte å jobbe mer med regi. Han har blant annet regissert The Notebook og John Q.

 

Ukas fredagsfilm: My Sister’s Keeper

For å hedre Cassavetes har vi valgt ut en av hans mest kjære filmer som ukas fredagsfilm. 

Ukas fredagsfilm er nemlig den varme og rørende filmen My Sister’s Keeper, med Cameron Diaz og Abigail Breslin i hovedrollene. 

Et stort og viktig spørsmål står i sentrum for denne gripende historien: Hvor langt er man som foreldre villige til å gå for å redde livet til et barn?

Brian og Marge Fitzgerald har stått overfor dette spørsmålet mange ganger. I en alder av bare to år fikk dere datter Kate diagnosen leukemi. Hun skulle ikke overleve, men mot alle odds er Kate fortsatt i live når hun fyller 16 år. At dette er mulig kan familien takke Kates yngre søster Anna for, som har vært den perfekte medisinske donator.

Men 13 år gammel bestemmer Anna seg for noe som umiddelbart snur opp ned på familiens liv. Hun vil ikke lenger være sin søsters donator. I det minste vil hun ha retten til å bestemme selv. Hun går i mot sine foreldre for å få kontroll over egen kropp, samtidig som hun er smertelig klar over at dette kan lede til sin søsters død.

My Sister’s Keeper er en rørende, varm og overraskende film om livet, døden og familien. 

Du ser den her!

 

Published: 18/05/2021   Last updated: 18/05/2021