Article image

Movies of the Week #9

Blant ukas filmer finner du historier om alt fra brystkreftforskning til jordomseiling.

 

Annie Parker

Autentisk drama om Annie Parker, en sterk kvinne som har overlevd kreft tre ganger, og som hjalp genetikeren Mary-Claire King med å finne genet som forårsaker arvelig brystkreft.

Helen Hunt spiller Mary-Claire King og Samantha Morton har rollen som Annie Parker.

 

Ubuden gjest

Yann Kermadec oppfyller sin livslange drøm. Han deltar i det prestisjetunge Vendée Globe Race, et løp rundt verden for solo-seilere, og har en solid ledelse når et ror plutselig bryter sammen. Han blir tvunget til å stoppe for reparasjoner, og når han kommer tilbake til sjøen, er han ikke lenger alene.

 

The One I Love

Ethan og Sophie går i pareterapi, men siden de typiske øvelsene ikke fungerer, blir de sendt på helgetur til et landsted. Uforklarlige ting skjer der, og forholdet blir seriøst satt på prøve.

Elisabeth Moss (kjent fra A Handmaid's Tale og Mad Men) og Mark Duplass i hovedrollene. 

 

En sak om liv eller død

En film fra legendeduoen og produksjonsselskapet Powell og Pressburger. David Niven, Richard Attenborough og Kim Hunter er noen av skuespillerne.

Filmen handler om en britisk jagerpilot som, etter et bombeoppdrag under andre verdenskrig, flyr hjem til England og som lyktes med å lure døden med kjærlighet som våpen. Det legendariske partnerparet Powell & Pressburger er ansvarlig for manus og regi.

 

Therese D.

Frankrike, sent på 1920-tallet. Den unge og fritttenkende Thérèse gifter seg med Bernard Desqueyroux og lever et liv i overflod på deres felles, gigantiske eiendom. Men det luksuriøse livet blir snart et fengsel for den rastløse Thérèse. Hun drømmer om et fritt liv i Paris, og blir mer og mer besatt av å frigjøre seg fra ekteskapets lenker.

Thérèse spilles av Audrey Tautou, kjent fra Den fabelaktige Amélie fra Montmartre.

 

Coherence

En gruppe venner samles til et middagsselskap samme kveld som en mystisk komet passerer over jorda og påvirker hele menneskes eksistens. Hvem er en venn? Hvem er fienden? Og hvis det er en absolutt virkelighet, hva er det da?

En merkelig, men spennende film som utfordrer vårt blikk på virkeligheten.

 

Ørnen har landet

I 1943 ledet den tyske offiseren Kurt Steiner en operasjon bestilt av Hitler for å bortføre Winston Churchill fra en liten engelsk kystby til Berlin.

Legendariske Michael Kaine har rollen som Kurt Steiner. 

 

Oliver Twist

Charles Dickens' klassiske fortelling filmatisert av David Lean (som også er kjent for bla. Lawrence of Arabia og Great Expectations).

En kvinne føder i hemmelighet en gutt og dør i fødselen. Oliver Twist vokser opp i elendige forhold og flykter til London, hvor han får et slags hjem med Fagin, som lærer hjemløse gutter å stjele. Men til slutt finner Oliver sin virkelige familie.

 

Se alle ukas nypubliserte filmer her!

 

 

Published: 04/03/2021   Last updated: 04/03/2021