Article image

Now you can watch series on Filmoteket!

Se alt fra Broen til Albert Åberg.

 

Vi har nå lansert serier på Filmoteket!

Det fungerer på samme måten som spillefilmer, og en episode teller et lån. På serier hvor episodene er veldig korte har vi slått sammen flere episoder i èn, slik at du skal slippe å bruke et helt lån på kun ti minutter med underholdning. Vi vil publisere flere serier parallelt med spillefilmer.

 

Allerede kan vi tilby følgende serier på Filmoteket:

Broen (2011)

En kvinne blir funnet drept midt på Øresundsbroen, midt på grensen mellom Sverige og Danmark. Svensk og dansk politi er tilkalt men det som i første omgang ser ut til å være et mord, viser seg å være to. Deres kropper er delt på midten og satt sammen til en. Dette spektakulære dobbeltdrapet er bare begynnelsen på en bølge av vold som ingen har sett tidligere. For det svenske og danske politiet blir dette et kappløp mot tiden og en overlegen fiende.

Med 8,6 i score på IMDb og strålende kritikker kan man kanskje regne Broen som en av de beste krimseriene laget i Norden. 

 

Halvbroren (2012)

Halvbroren er storsatsingen og serien kjent fra NRK, basert på Lars Saabye Christensens bestselger og med Nicolai Cleve Broch, Agnes Kittelsen, Frank Kjosås og Jon Øigarden på rollelisten. 

Serien omfatter fire generasjoner i det 20. århundre, fortalt gjennom historien til Barnum Nilsen. Barnum vokser opp i etterkrigstidens Oslo sammen med sin eldre halvbror Fred i et hjem dominert av tre generasjoner kvinner – moren Vera, hennes mor Boletta og familiematriarken Den Gamle. Barnum er selv sønn av klovnen og kremmeren Arnold, mens tause og hemmelighetsfulle Fred, som ble unnfanget i en voldtekt på Frigjøringsdagen, ikke vet hvem faren hans er.

På skolen har Barnum få venner og han får bare være i fred så lenge storebror Fred vokter over ham. Barnum er ennå ikke tenåring da Fred forsvinner og blir dermed en av de mange fraværende menn som preger familiehistorien. En vegg faller ut av livet til Barnum og han blir besatt av å finne halvbroren sin igjen.

Halvbroren fikk terningkast seks av Moss avis og Fædrelandsvennen samt femmere hos Aftenposten, Dagsavisen, Dagbladet og VG.

 

Kampen om tungtvannet (2014)

Kampen om tungtvannet er basert på de alliertes kamp for å stoppe Hitlers produksjon av atombomben på Rjukan i Telemark og følger sabotasjeaksjonen og bakgrunnen for hendelsene på Rjukan under krigen.

Vi møter den fysikeren Werner Heisenberg, som skal utvikle atombomben for nazistene. Videre følger vi Leif Tronstad, kjemiprofessoren og majoren, som med sin kunnskap om atomfysikk og tungtvannsproduksjonen ved Rjukan advarte de allierte og planla sabotasjen.

Den storslåtte NRK-suksessen fikk også svært gode tall på anmeldernes terninger. 

 

 

En pilegrims død (2012)

Den svenske miniserien En pilegrims død handler om et knippe etterforskere som tar opp tråden rundt Olof Palme-drapet igjen.

Seersuksessen er basert på Leif GW Perssons prisbelønte trilogi Palmemordet, Velferdsstatens fall.

Sjefen for rikskriminalpolitiet, Lars Martin Johansson, er frustrert over at mordet på Palme aldri ble oppklart. Kunne han ha forhindret mordet om han hadde handlet annerledes den gang? Han får mulighet til å starte en ny etterforskningsgruppe som skal se på mordet med nye øyne. Gruppen skal arbeide parallelt med den ordinære etterforskningen. Johansson ansetter strategisk utvalgte personer som han tror kan hjelpe ham å se etterforskningen i et nytt lys. Flere av personene kan sitte inne med kunnskap om mordet som de selv kanskje ikke tenker over.

 

Den døende detektiven (2018)

Basert på boken med samme navn av forfatter Leif G.W. Persson. Boken ble tildelt Svenska Deckarakademins pris for årets beste krim i 2010.

Når den pensjonerte politietterforskeren Lars Martin Johansson, LMJ, får en blodpropp i hjernen, blir livet hans snudd opp ned. Nytelsens tid med whisky og smør er forbi. LMJs lege får ham interessert i et ti år gammelt uoppklart seksualmord på en liten jente. LMJ, mannen som kan se rundt hjørner, kan ikke la være å begynne å nøste i saken. Han slår seg sammen med sin gamle partner Eriksson, som har tilgang til politiets gamle etterforskningsmateriale. Snart går det opp for dem at jentas far skjuler noe.

 

Frøken Frimans krig

Svensk serie om kvinne- og klassekamp på starten av 1900-tallet. 

I protest mot det mannsdominerte samfunnet og utbredt juks i bransjen bestemmer Dagmar Friman seg for å starte et dagligvarekooperativ bestående av bare kvinner. Byens mannlige forhandlere vegrer seg mot konkurranse og prøver å sette kjepper i hjulene. Serien er inspirert av en sann historie om klasse- og kvinnekamp på begynnelsen av 1900-tallet.

Frøken Frimans krig er en humoristisk og gripende historie om vennskap og det å kjempe for drømmene dine.

 

Barneserier:

Albert Åberg (1979)

Den klassiske serien om Gunilla Bergströms Albert Åberg. 

Albert Åbert er en liten, ganske vanlig gutt, som bor sammen med pappaen sin. Stor er han ikke. Heller ikke sterk. Og sloss vil han i hvert fall ikke! Han er glad og litt rampete, men kan også bli sint, misunnelig og mørkredd. Albert har en oppdiktet venn som heter Skybert, som bare Albert kan se. Bli med på eventyr med Albert og Skybert?

 

Pippi Langstrømpe (1968)

Den gode gamle serien om verdens sterkeste jente!

Astrid Lindgrens fantastiske historier om den rødhårete krutt-tønna Pippi Langstrømpe og hennes venner er lest og elsket over hele verden.

Her er de originale filmatiseringene av Pippi, Tommy og Annikas forrykende eventyr i Villa Villekulla og i resten av verden!

 

Se alle seriene her! 

 

 

 

Published: 22/10/2020   Last updated: 22/10/2020