Article image

Filmtips: Våre digitale liv.

Det skjer på nett.

Oppdatert og alltid tilgjengelig på nett? Eller klarer du å logge av iblant?

En stadig økende del av tiden vår brukes på nettet. Redaksjonen har funnet frem et knippe svært ulike filmer som på hver sin måte aktualiserer digital aktivitet.

Dokumentaren Screened Out er filmskaper Jon Hyatts blikk på sitt eget digitale liv, og betraktninger rundt sin egen og barns mobil- og skjermtilgang. Hvordan kan vi tilbringe så mye tid på skjerm, og er det mulig å gjøre det på en måte som beriker oss i stedet for å skade oss?

I animerte The Congress stilles det spørsmål ved grensen mellom fiksjon og virkelighet. Skuespilleren Robin Wright gestalter seg selv som en skuespiller, og får spørsmål fra filmstudioet om de får lov til å gjenskape henne i en yngre, digital form.

Disconnect tar oss med inn i den digitale verdens uendelige svindelmuligheter. Et ektepar må ta saken i egne hender da et ID-tyveri setter sparepengene deres i fare. Samtidig blir en tenåring offer for en nedverdigende nettspøk, noe som utløser en tragedie.

I Catfish fortsetter nettsvindel-tematikken når filmskaperen Ariel Schulmans bror Nev kontaktes av en kunstnerfamilien på Facebook. Chatting forvandles til romantikk, men Nev begynner etter hvert å ane at det ikke er ekte.

Komedien Jexi tar mobilavhengigheten til nye høyder. Phil må oppgradere mobilen og får en ny AI-assistent som etter hvert forsøker å ta over livet hans.

Det er den gamle historien om high school-hierarki som gjelder i Status Update, der en mystisk app gir outsideren Kyle uventet oppmerksomhet og makt.

God digital fornøyelse!

Publisert: 29.08.2024   Sist oppdatert: 29.08.2024