Article image

Filmtips: Norske, nyere filmer.

Smakebiter fra norsk filmproduksjon i nyere tid.

Norske filmer er stadig mer ettertraktet i utlandet, og vi har både dyktige filmskuespillere, regissører og store produksjoner her til lands. 

Redaksjonen har funnet frem følgende gode titler.

De uskyldige

Fire barn bruker sommerferien til å utforske blokkene der de bor og skogen rundt. Uhyggelige ting begynner å skje i takt med at barnas lek utvikler seg til noe mer. Filmen er en intens, psykologisk thriller.

Verdens verste menneske

Det ble mye blest rundt skuespiller Renate Reinsve etter hennes rolle som Julie i denne dramakomedien fra 2021. Det handler om livsvalg og den vanskelige kjærligheten. Filmen ble nominert til Oscar, og har vunnet flere priser.

Sammen alene

To vennepar tilbringer en sommerhelg sammen på et idyllisk sted langs den norske kysten. De blir konfrontert med hverandres hemmeligheter og valgene de har tatt i livet. Vi stuper inn i en helg pakket med konflikt, avsløringer, kaos og kjærlighet.

Makta rår

Dokumentaren som følger den tidligere «kronprinsen» av Arbeiderpartiet, Trond Giske. Hva skjedde da partiet mistet popularitet og Giske fikk me-too anklager rettet mot seg – og hvordan ser han for seg fremtiden? Filmskaper Håvard Bustnes prøver å komme «under huden» på Giske.  

Ninjababy

23 år gamle Rakel oppdager at hun har blitt gravid etter et one-night stand, 6 måneder senere. Rakel har aldri hatt noe ønske om å bli mor, og må plutselig ta stilling til temaer hun aldri har brydd seg om. Ikke minst den snikete Nina-babyen som vokser i magen.

Ingenting å le av

Filmen handler om en komiker som har alt han kan ønske seg, da han en dag mister grepet og alt forandrer seg. Odd-Magnus Williamson spiller hovedrollen i denne komedien.

Se disse og enda flere gode norske filmer her.

Publisert: 20.06.2024   Sist oppdatert: 20.06.2024