Article image

Ukas fredagsfilm // Uke 52

I ukas fredagsfilm følger vi en dansk vennegjeng i 30-årene og deres hjertevarme og hjertesmerte gjennom tre år av livet deres, krydret med åtte uforglemmelige fester.


Ukas fredagsfilm: Lang historie kort (2014)

Dette er historien om Ellen og hennes venner, alle i slutten av trettiårene og begynnelsen av førtiårene, og deres mer eller mindre selvforskyldte kompliserte kjærlighetsliv og lengsel etter romantikk.

Historien er en oppsummering av tre års kjærlighetsrelaterte oppturer og nedturer for vennegjengen, fortalt gjennom åtte kapitler. Hver av historiene er satt til en fest: En nyttårsaften, en innflyttingsfest, en st.hansaften, et bryllup, et supriseparty, en dåp, et jubileum og en rund bursdag.

Det er en historie om en gruppe mennesker som sliter med forestillingen om det perfekte forholdet, som er tvunget til å revurdere sitt syn på hva ekte kjærlighet egentlig er.
 

Mottakelse

Lang historie kort ble møtt med ros fra både kritikere og publikum, som ble berørt av filmens genuine skildring av kjærlighetens kompleksitet. Filmen vant også flere prestisjefylte priser for sitt gripende skuespill.

  • IMDb-score: 6,5


Se filmen her!

Og her kan du se flere danske filmer du kan nyte på Filmoteket!
 

Publisert: 28.12.2023   Sist oppdatert: 28.12.2023