Article image

Ukas fredagsfilm // Uke 50

En film som utforsker kjærlighetens kompleksitet i møte med uhelbredelig sykdom.

Denne uken inviterer vi deg med på en følelsesladet reise inn i en norsk families liv i juletiden, der de blir konfrontert med en uventet diagnose som kaster skygger over feiringen og truer med å forandre alt.


Ukas fredagsfilm: Håp (2019)

Anja lever med samboeren Tomas i en storfamilie med felles barn og stebarn. På Lille Julaften får hun en uhelbredelig diagnose. Alene med sorgen og redselen, erkjenner Anja nødvendigheten av Tomas sin fulle hjelp og støtte. I løpet av en juleuke kastes paret inn i et lynkurs i gjensidig tillit og felles kamp for å takle en uventet diagnose. Kan de i denne krisen lære å elske hverandre igjen etter et langt samliv?

Mottakelse

Håp har blitt rost for sitt gripende manus, sterke skuespillerprestasjoner og evnen til å formidle en viktig historie om kjærlighet, håp og motgang. Filmen gir et nært innblikk i hvordan en familie navigerer gjennom stormen av følelser og søker etter mening og håp i en vanskelig tid. Håp er delvis basert på Maria Sødahls egne erfaringer med kreftdiagnosen.

Filmen vant hele seks Amanda-priser, inkludert Beste Regi for Maria Sødahl og Beste Kvinnelige Hovedrolle for Andrea Bræin Hovig, som portretterte hovedkarakteren Anja.

  • IMDb-score: 7,3

Se filmen her!
 

Publisert: 11.12.2023   Sist oppdatert: 11.12.2023