Article image

Ukas fredagsfilm // Uke 43

Et mesterverk som utforsker grensene mellom virkelighet og mareritt.

Dykk ned i sinnet til en ung kvinne som gradvis mister grepet om virkeligheten i Roman Polanski's psykologiske thriller, Repulsion. Denne tidløse klassikeren fra 1965 har fortsatt kraften til å sende frysninger nedover ryggraden.

Ukas fredagsfilm: Repulsion (1965)

Carol Ledoux, spilt av Catherine Deneuve, er en belgisk kvinne som deler leilighet med søsteren sin i London. Hun jobber i en skjønnhetssalong og lever et stillferdig og tilbaketrukket liv. Når søsteren reiser bort i noen dager, blir Carol værende alene igjen i leiligheten, plaget av indre demoner og paranoide hallusinasjoner.

Regissert av den legendariske Roman Polanski, er Repulsion et mesterverk som utforsker grensene mellom virkelighet og mareritt. Filmen er ladet med spenning, og hvert skritt gjennom den forfalne leiligheten føles som en vandring gjennom et labyrintisk sinn.

Repulsion er Roman Polanskis andre langfilm, og den første engelskspråklige, og filmen satte regissøren på verdenskartet. Den vant to priser ved filmfestivalen i Berlin og har blitt hyllet av kritikerne siden premieren.

  • IMDb-score: 7,6

Det er viktig å merke seg at Repulsion kanskje ikke er for alle på grunn av sin intense og psykologiske karakter, men for de som setter pris på et dypdykk inn i det psykologiske aspektet av skrekk og spenning, blir filmen ofte ansett som et mesterverk.

Se filmen her!
 

Og her kan du se flere thrillere.

 

 

Published: 24/10/2023   Last updated: 24/10/2023