Article image

Ukas fredagsfilm // Uke 41

En film som vil holde deg limt fast til skjermen!

Ukas fredagsfilm byr på en filmopplevelse med uløste mysterier og dunkle hemmeligheter. Regissøren Bong Joon-ho, kjent for den Oscar-vinnende Parasitt, tar deg med på en uforglemmelig reise som vil utfordre både tanker og følelser.
 

Ukas fredagsfilm: Memories of Murder (2003)

Året er 1986. Et lite lokalsamfunn rystes av flere drap. En lokal politimann og en etterforsker fra storbyen blir satt til å etterforske saken. De må ty til desperate og til tider brutale midler. Ryktene om at det kan være en seriemorder sprer seg og et intenst mediefokus gjør ikke saken lettere.

Memories of Murder er ikke bare en krimfilm, den er en dyptgående utforskning av menneskelig natur og rettferdighet. Med en intens atmosfære og intrikate etterforskninger vil denne filmen holde deg limt til skjermen og etterlate deg i dype tanker.

Filmen er basert på den sanne historien om Sør-Koreas første seriemorder. Den regnes i dag som en moderne klassiker og trekkes ofte fram som en av de beste koreanske filmene noensinne laget. Det ble en sekser på terningen da Filmpolitiet anmeldte filmen i 2020 og den hadde norsk kinopremiere - 17 år etter verdenspremieren. 

  • IMDb-score: 8,1


Se filmen her! 


Og her kan du se flere filmer fra Bong Joon-ho!
 

Published: 10/10/2023   Last updated: 10/10/2023